Αρχιερατική λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Κουφαλιών

  • Dogma
αγίου τρύφωνος

Πανηγύρισε την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου ο Ιερός ενοριακός Ναός Αγίου Τρύφωνος Κουφαλίων.

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Τρύφωνος τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, με τη συμμετοχή των ιερέων της πόλης και της περιοχής καθώς και πλήθους πιστών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Κανσίζογλου, ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του αγίου Τρύφωνος και ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το νεαρό της ηλικίας του και το ταπεινό επάγγελμά του (ο Άγιος έβοσκε χήνες για να ζήσει καθώς προερχόταν από φτωχή οικογένεια) δεν τον εμπόδισαν στην πορεία προς την αγιότητα. Μετά τον εσπερινό, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου.

Το πρωί της εορτής του Αγιου Τρύφωνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την Θεία Λειτουργία. Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Τρύφωνος παραλληλίζοντάς το με το μαρτύριο που βιώνουν οι σημερινοί Χριστιανοί, το οποίο δεν είναι μαρτύριο αίματος αλλά μαρτύριο συνειδήσεως και αγώνος για την εφαρμογής του θελήματος του Θεού.

Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ χειροθέτησε πνευματικούς τους ιερείς π. Αργύριο Γατίδη και π. Δημήτριο Βογιατζή. Κατά την προσφώνησή του τους προέτρεψε να επιτελούν το ιερό αυτό καθήκον με ευσυνειδησία και επίγνωση της αποστολής τους. Τέλος ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού.
Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο Αρχιερατικός επίτροπος Κουφαλίων και πολλοί κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως.

Φωτογραφίες: Ζάχος Καρεκλάς

TOP NEWS