Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Αγ. Δημήτριο Ζάρακος

  • Δόγμα

Ολοκληρώνοντας, ο Σεβ.  Ποιμενάρχης ανέλυσε τα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

Το πρωί της Κυριακής 29 Οκτωβρίου 2023 τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Ζάρακος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Ακολούθως, τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Στυλιανού Γεωργαντώνη, που επί σειρά δεκαετιών διακόνησε ως πρωτοψάλτης την Ενορία.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε αρχικά στον Άγιο Δημήτριο, που πρόσφατα εόρτασε η Εκκλησία μας και ο οποίος είναι Προστάτης και του όμορφου αυτού χωριού του Πάρνωνα, που έχει την ευλογία να φέρει και το όνομά του. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μίλησε, εμφανώς συγκινημένος, για τον αείμνηστο Στυλιανό Γεωργαντώνη, ο οποίος ήταν πολύτιμος συνεργάτης της τοπικής μας Εκκλησίας, καθώς κι ένας καλός χριστιανός, που δοκιμάστηκε σκληρά στη ζωή του, ωστόσο οι δυσκολίες αυτές όχι μόνο δεν κλόνισαν την πίστη του, αλλά αντιθέτως την ενδυνάμωσαν. Ολοκληρώνοντας, ο Σεβ.  Ποιμενάρχης ανέλυσε τα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

TOP NEWS