Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Νάουσα

  • Dogma
θεοτόκου

Τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννωνμ επί τη συνάξη της Υπεραγίας Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον όρθρο

Στη συνέχεια τέλεσε αρχιερατική  θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ναούσης. Στό τέλος της θείας Λειτουργίας προχείρισε σε Πνευματικό τον αρχιμ. Αρσένιο Χαλδαιόπουλο, προϊστάμενο της Ενορίας και Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη 26η Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Είναι σύνηθες, με τη γέννηση ενός παιδιού, κατά τις πρώτες μέρες η μητέρα να δέχεται συγχαρητήρια και ευχές από συγγενείς και φίλους. Όλοι οι δικοί της σπεύδουν να εκφράσουν την αγάπη και τη χαρά τους στη μητέρα και να ατενίσουν το νεογέννητο, καλωσορίζοντάς το στη ζωή. Αυτό το νόημα έχει εν πολλοίς και η εορτή της Σύναξης της Θεοτόκου.

Ως τέλειος άνθρωπος ο Χριστός μετέχει σε όλες τις ανθρώπινες εκδηλώσεις της ζωής. Αν και εμπερίστατος ο τόπος και ο τρόπος της γεννήσεως, η Μαριάμ είναι η φυσική κατά την ανθρωπότητα μητέρα του Ιησού. Χαίρεται και δέχεται ευχές και επισκέψεις από πιστούς και υμνητές της θείας Γέννησης. Έτσι και η Εκκλησία μας τηρεί το διατεταγμένο και σύνηθες. «Συνάγεται» για να ευχηθεί στη Μητέρα του Θεού, να της εκφράσει την ευγνωμοσύνη της, να τη συγχαρεί για τη Γέννα του Θεανθρώπου και να ατενίσει το νεογέννητο Λυτρωτή της.

TOP NEWS