Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία στον Ι.Ν.Αγίου Ιωσήφ Μνήστορος Ευόσμου (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

«Ζούμε με την εμπειρία της Γιορτής την οποία οι Άγιοι Πατέρες την ονόμασαν Μητρόπολη  των Εορτών, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος στην αρχή του κηρύγματός  του.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Ιωσήφ του μνήστορος και Φωτεινής της Σαμαρείτιδος ιερούργησε τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης τέλεσε την εις πρεσβύτερο χειροτονία του π. Στέφανου Βύρλιου.

«Ζούμε με την εμπειρία της Γιορτής την οποία οι Άγιοι Πατέρες την ονόμασαν Μητρόπολη  των Εορτών, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος στην αρχή του κηρύγματός  του.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στο Μέγα Μυστήριο της «κενώσεως» του Χριστού και στον κομβικής σημασίας ρόλο της Παναγίας Μητέρας σε Αυτό. Η Υπεραγία Θεοτόκος με την υποταγή Της στο θέλημα του Θεού και την αποταγή Της μπαίνει στην υπηρεσία του Θεού. Η υπακοή Της στη Βουλή του Θεού αποτελεί ηρωική πράξη!Ο Θεός επιβλέπει επί την ταπείνωσή Της, την καθιστά  «δοχείο της εκλογής Του», την χαριτώνει και την ετοιμάζει  για την υποδοχή του θαύματος της Σαρκώσεως του Χριστού.

Δίπλα στην Παναγία διακριτικά στέκεται ο άγιος   Ιωσήφ υποτεταγμένος διάκονος στο σχέδιο του Θεού.

Ο Άγιος  Ιωσήφ είναι ο εκπρόσωπος των απλών και ταπεινών ανθρώπων. Έτσι, συνιστά τον προστάτη όλων των εργαζομένων  και πολιούχο της ελληνικής οικογένειας».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στο διάκονο π. Στέφανο και αφού  του υπενθύμισε ότι με τη δική του θέληση έγινε κληρικός, τον παρακάλεσε να εμπνέεται από την ταπείνωση της Υπεραγίας Θεοτόκου και του αγίου Ιωσήφ και να επιτελεί έργο «θυρωρού»: να φροντίζει δηλαδή να μένει μονίμως ανοικτή η  πόρτα της Χάριτος  του Θεού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο π. Στέφανος ανήκει στη λευτική οικογένεια του π. Βασιλείου Βύρλιου ο οποίος πρόσφερε στην Τοπική Εκκλησία 3 γιούς του, για να υπηρετήσουν το άγιο Θυσιαστήριο. Ο Σεβασμιώτατος πατρικά κάλεσε τον νεοχειροτονημένο πρεσβύτερο να μιμηθεί τον κληρικό πατέρα του στην αφοσίωση στην προσευχή και στην προθυμία της διακονίας του πλησίον.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές Κωσταντίνος  ΓκιουλέκαςΔημήτρης Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος.

TOP NEWS