Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στον Ι.Ν Αγίων Ιωακείμ και Άννης στον Κυμουργιώτη Σητείας

  • Dogma
ιεραπύτνης

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, και στη συνέχεια ιερούργησε και τέλεσε το μνημόσυνο της μακαριστής Άννας Λογκάκη, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας της Ενορίας Ευαγγελιστρίας Σητείας, στην επιβλητική θέση «Πλατύβολα» στον οικισμό Κυμουργιώτη Σητείας. 

Πριν την Απόλυση ο Σεβ. ευχήθηκε στους ευσεβείς γονείς της μακαριστής Άννας Λογκάκη, Ευάγγελο και Μαρία, ο εν Τριάδι Αληθινός Θεός να αναπαὐει την ψυχή της με τους Αγίους και τους Δικαίους, ένθα ουκ έστι πόνος, ου λύπη, ου στεναγμός, αλλά ζωή ατελεύτητος, που πριν από εικοσιέξι ακριβώς χρόνια σε νεαρή ηλικία την κάλεσε κοντά Του, τονίζοντας ότι η ανέγερση του ιερού ναού και των παρακείμενων κτισμάτων από τους γονείς της στη μνήμη της αποτελεί διαχρονικό ιερό μνημόσυνο για την μακαρία ανάπαυσή της.

Στη συνέχεια ο πατέρας της αείμνηστης και ιεροψάλτης Ευάγγελος Λογκάκης αντιφώνησε και εξέφρασε με συγκίνηση τις ευχαριστίες του τόσο στον Σεβ. κ. Κύριλλο και τους Πατέρες που συλλειτούργησαν, όσο και στους συγγενείς και φίλους που εκκλησιάστηκαν για να συμπροσευχηθούν για την ανάπαυσή της στη Χώρα των Ζώντων.

Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο συνταξ. Εφημέριος της Ενορίας Αγίας Φωτιάς πρωτ. Μιχαήλ Μπετείνης, ο Εφημέριος της Ενορίας Ευαγγελισμού Σητείας πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Αρχονταρίκι του Ναού.

TOP NEWS