Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Μεγάλης Πέμπτης στη Σύρο

  • Dogma
σύρου

Με την καλούμενη εκκλησιαστική τάξη και ευλάβεια τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ποσειδωνίας Σύρου

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου, στην παραθεριστική περιοχή της Ποσειδωνίας Σύρου, με τη λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Χριστοφόρου Παπανικολάου και του Διακόνου του, και με την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του επί κεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως κ. Αλέξ. Αθανασίου, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μ. Δαδάου, του Υποδιοικητή της Πολεμικής Ναυτικής Βάσης Αγκαθωπών με κλιμάκιο Ναυτών, της ευεργέτιδος του Ναού κας Ζαφειρίας Λαυρεντιάδη και πολλών πιστών, οι οποίοι συμμετείχαν με τάξη και προσοχή στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Απευθυνόμενος προς αυτούς, προσερχομένους στη Θεία Μετάληψη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ υπογράμμισε ότι το καλύτερο αντίδωρο κάθε Χριστιανού για τη Σταυρική θυσία του Χριστού είναι η καθαρά καρδία, η ενσυνείδητη αναγνώριση των λαθών μας, η ειλικρινής μετάνοια και η απροσποίητη αγάπη προς το συνάνθρωπο, και ευχἠθηκε σε όλους για την Ανάσταση του Κυρίου.

TOP NEWS