Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης – Ασσήρου

  • Dogma
λαγκαδά

Την 30η του τρέχοντος μηνός Αυγούστου ε.έ., ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία, εορτάζει την Απόδοση της εορτής της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Ιωάννου του Προδρόμου, και την Ιερά Μνήμη των Αγίων Αλεξάνδρου, Ιωάννου και Παύλου, Πατριάρχων Κωνσταντινουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ιερούργησε εις τον περικαλλέστατο ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης της κωμοπόλεως της Ασσήρου, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Μεταξύ του εκκλησιάσματος παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, καθώς επίσης και ο Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας Α.Π.Θ. και Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου δια την Νόσον του Alzheimmer και λοιπών εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου και μελέτης του Γήρατος της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως κ. Σταύρος Μπαλογιάννης, Άρχων Ακτουάριος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Στην Κυριακάτικη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή αναλύοντας τα νοήματα που απορρέουν, καθώς επίσης και στις μορφές των σήμερα τιμωμένων Αγίων Πατριαρχών, στεκόμενος ιδιαίτερα στην μορφή του Αγίου Αλεξάνδρου, ο οποίος και λάμπρυνε με την προσωπικότητά και το έργο του την πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε καταλλήλως στον εορτάζοντα Αιδες. Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου, Αρχιερατικό Επίτροπο Λαγκαδά και Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου, π. Αλέξανδρο Φίλλιο, Ιερατικό Προϊστάμενο του Ι. Ναού, καθώς επίσης και στο συνεφημέριο του Πρωτ. Π. Αλέξανδρο Καλλιανίδη, εκφράζοντας την ευαρέσκεια του για πνευματικό έργο που επιτελούν.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Χειροθέτησε Πνευματικό τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ασσήρου, Αιδες. Πρωτοπρεσβύτερο. π. Κωνσταντίνο Γουνιώτη, εις τον οποίο και απεύθυνε πνευματικούς λόγους οικοδομής, ενώ παράλληλα Χειροθέτησε Αναγνώστη, τον ευλαβέστατο κ. Αλέξανδρο Μίχτο, Νοσηλευτή στο επάγγελμα, ο οποίος και διακονεί εκ παιδιόθεν το Αναλόγιο του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, ενώ συνεχάρη τους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων, και αναφερθεί επίσης και σε εκείνους που δεν τα κατάφερα

TOP NEWS