Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τη «χελιδόνα του Πόντου», Οσία Σοφία

  • Dogma
σοφία

Μέσα στο πανευφρόσυνο κλίμα του Πεντηκοσταρίου και της χαράς της Αναστάσεως, τιμήθηκε και φέτος με λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο η Οσία Σοφία της Κλεισούρας, η σύγχρονη Μυροφόρος του ευλογημένου Μοναστηριού της Παναγίας της Κλεισούρας.

Εκατοντάδες πιστοί από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και από όλη την Ελλάδα κατέφθασαν προκειμένου ευλαβικά να καταθέσουν τις προσευχές τους στην ταπεινή μα φωτισμένη ασκήτρια, που δάμασε την ανθρώπινη σάρκα επί 48 ολόκληρα χρόνια.

Των πανηγυρικών ακολουθιών προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και Καστορίας κ. Σεραφείμ, αλλά και πολλών Ιερέων και των Διακόνων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Δράμας ο οποίος αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Κυρίου, στο λαμπροφόρο μήνυμα αυτής, αλλά και στα ιερά λείψανα, τα οποία αποτελούν ζωντανή απόδειξη της Αναστάσεως του Κυρίου, αφού δεν προκαλούν την ανατριχίλα του θανάτου, αλλά την χαρά και την ελπίδα της Αναστάσεως. Τέτοια ιερά λείψανα έχουμε την τιμή και σήμερα να προσκυνούμε, εδώ στην Μονή της Κλεισούρας, τα ιερά λείψανα της Ποντίας Οσίας Σοφίας, συμπλήρωσε.

Μετά την ευλόγηση του περίτεχνου κολλύβου, ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτανεία μέχρι τον τάφο της Αγίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις λατρευτικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους και τα μέλη ποντιακών συλλόγων, από όπου καταγόταν η Οσία.

TOP NEWS