Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τους μακαριστούς προκατόχους Αρχιερείς της Μητρόπολης Καστορίας

  • Dogma
καστορίας

Με την πρέπουσα τιμή και κατάνυξη, τελέσθηκε την Κυριακή (27/1) το μνημόσυνο των προκατόχων Αρχιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς, αλλά και του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς. Στην Θεία Λειτουργία που προηγήθηκε, συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κοζάνης κ.Παύλος και Καστορίας κ.Σεραφείμ.

Στην Καστοριά είναι νωπή η μνήμη των μακαριστών μητροπολιτών Καστορίας κυρού Γρηγορίου Παπουτσόπουλου και κυρού Γρηγορίου Μαΐστρου. Μάλιστα, όπως πολύ συχνά επαναλαμβάνει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Σεραφείμ, τόσο ο ίδιος όσο και ολόκληρη η Μητρόπολη ζουν κάτω από τη σκέπη και τη φροντίδα του μακαριστού κυρού Γρηγορίου Παπουτσοπούλου, που απολαμβάνει παρρησίας στον Θεό.

Η προσέλευση του κόσμου και η εκκλησιαστική τάξη και ησυχία προσέδωσαν έναν επιπλέον τόνο μυσταγωγίας στις μνήμες και τα βιώματα όλων. Το όλο κλίμα ήταν βεβαρυμμένο συγκινησιακά και από την επέτειο των 11 ετών από την κοίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Στο τέλος τελέστηκε και τρισάγιο στους τάφους των μακαριστών Αρχιερέων που βρίσκονται στην αυλή του Ιερού Επισκοπείου, όπισθεν του Μητροπολιτικού Ναού.

Η δύναμη της Εκκλησίας είναι αυτή ακριβώς η διαρκής και αιώνια μνήμη στην οποία διατηρούνται τα πιστά τέκνα της.

TOP NEWS