Αρχιερατικός εσπερινός Αγίας Κυριακής στην Παραλία Λιβανατών

  • Dogma
αγίας κυριακής

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της αγίας Κυριακής στην Παραλία Λιβανατών μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου 6 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, όπου χοροστάτησε και ωμίλησε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό.

Τους Ιερούς ύμνους  προς τιμή της Αγίας Κυριακής απέδωσε ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος κ. Ανδρέας Ιωακείμ, τη συμμετοχή του Ιεροψάλτου κ. Παύλου Λιάσκου και των τοπικών Ιεροψαλτών.

Η ευλόγηση των άρτων πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Ναού σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, απ’ όπου ο Ποιμενάρχης μας απήυθυνε την Θεολογική του διδαχή προς τους παρευρισκομένους πιστούς, ωμιλόντας για τον βίο και το μαρτύριο της τιμωμένης αγίας Κυριακής της Αθληφόρου και Μεγαλομάρτυρος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

« Η αγία Κυριακή είναι μία Ηρωίδα της πίστεως. Όποιος έχει σχέση με τον Θεό και την πίστη δεν χάνεται ποτέ, αλλά μένει στην αιωνιότητα. Οι Μάρτυρες της Εκκλησίας μας δεν πρόδωσαν τον Χριστό και από το μαρτύριό τους αντλούσαν δύναμη πολλοί χριστιανοί. Όλοι μας αδελφοί μου, έχουμε λάβει από τον Θεό  πνεύμα δυνάμεως και όχι δειλίας για να ομολογούμε την πίστη μας στον Χριστό προς κάθε κατεύθυνση. Σήμερα έχουμε πολλές προκλήσεις και το να είσαι χριστιανός είναι μεγάλο προνόμιο, αλλά συνάμα και μεγάλη ευθύνη. Ζούμε σε εποχή ειρήνης, μη γνωρίζοντας τι θα μας ξημερώσει. Να ομολογούμε την πίστη μας με την ζωή μας και με τα έργα μας και μέσα από τις εορτές της Εκκλησίας μας να παίρνουμε μηνύματα από τα μαρτύρια και τα έργα της  πίστεως των αγίων μας.

Να ακολουθήσουμε λοιπόν τον δρόμο της πίστεως που εβάδισε η αγία Κυριακή και έτσι να αισθανθούμε, ότι τιμούμε αξίως την αγία Κυριακή, η βοήθεια και οι πρεσβείες, της οποίας  εύχομαι να μας συνοδεύουν πάντοτε».

Ο Σεβασμιώτατος επίσης συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού π. Ευστάθιο Μαζιώτη, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλες τις εθελόντριες κυρίες, για την πνευματική πρόοδο της Ενορίας, αλλά και την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή της Ιεράς  Πανηγύρεως.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους και όλες Χρόνια Πολλά!

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό μεταξύ των πολλών πιστών παρέστησαν: Ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, Οι Υποψήφιοι Βουλευτές Φθιώτιδος κ.κ. Ιωάννης Οικονομου,  Θέμης Χειμάρας και Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λίολιος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος και Ηλίας Κυρμανίδης, καθώς και άλλοι τοπικοί φορείς.

αγίας κυριακής

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ