Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Στεφάνου στον Ι.Ν Συκιάς Σητείας

  • Dogma
στεφάνου

Το απόγευμα της Κυριακής 26 Δεκεμβρίου 2021 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής της μνήμης του Αγίου ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο στον φερώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό Συκιάς Σητείας.

Στην ομιλία του ο Σεβ. αναφέρθηκε με απλό και γλαφυρό λόγο στα αναγνώσματα της εορτής από τις Πράξεις των Αποστόλων, που περιέγραφαν την εκλογή του Αρχιδιακόνου Στεφάνου από τους Αποστόλους, την καταδίκη του από τους Εβραίους, το όραμα που είδε τον Σωτήρα Χριστό καθήμενο εκ δεξιών του Θεού Πατρός, αλλά και στην ομολογία πίστεως και στο μαρτύριό του, σημειώνοντας ότι ήταν «πλήρης πίστεως και Πνεύματος αγίου και δυνάμεως πολλής», γι’ αυτό και ακολούθησε το παράδειγμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που πάνω στο Σταυρό συγχώρεσε τους σταυρωτές του, καθώς κατά την ώρα του μαρτυρίου του προσευχήθηκε στον Θεό για τους λιθοβολιστές του και τους συγχώρεσε με τα λόγια: «Κύριε, μη στήσῃς αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην».

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε΄ Αρχιερατ. Περιφέρειας Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, ο Συνταξιούχος Εφημέριος Αιδεσ/τος Σκευοφ. Γεώργιος Τσικαλάκης, ο Εφημέριος της Ενορίας Συκιάς Αιδεσ/τος π. Ιωάννης Δανδουλάκης και ο Ιερολ. Διάκονος π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, και παρέστησαν αρκετοί ενορίτες, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

TOP NEWS