Αρχιερατικός εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν Οσίας Πελαγίας από τον Ιεραπύτνης Κύριλλο

  • Dogma
εσπερινός

Με τη συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών της περιοχής τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου 2019 ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της μνήμης της Οσίας Μητρός ημών Πελαγίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Παχείας Άμμου, επί της Εθνικής Οδού Αγίου Νικολάου – Σητείας κοντά στις Μινωικές αρχαιότητες των Γουρνιών.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο προαύλιο του ναού.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο της Οσίας Πελαγίας και στην μεταστροφή της στην πίστη του Χριστού και την παροιμιώδη μετάνοιά της. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «όπου επερίσσευσεν η αμαρτία υπερεπερίσσευσεν η χάρις». Αυτή η χάρις του Θεού αγίασε και μετάλλαξε την Οσία Πελαγία και από αμαρτωλή πόρνη, βυθισμένη στα πάθη και τις αδυναμίες της σαρκός, άλλαξε ριζικά, μετενόησε και έγινε Οσία και Αγία της Εκκλησίας μας, γιατί καμία αμαρτία και κανένα πάθος δεν νικά την αγάπη του Αναστάντος και φιλάνθρωπου Κυρίου μας. Τέλος, επικαλέστηκε τις πρεσβείες της Αγίας για να μετανοήσομε και να αλλάξομε τρόπο σκέψης και ζωής και να ευθυγραμμιστούμε με τη ζωή των Αγίων μας, που είναι η οδός προς την Βασιλεία των Ουρανών.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής έλαβαν μέρος ο Εφημέριος Παχείας Άμμου Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης, ο Εφημέριος Καλού Χωριού Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλάρετος Ζαχαριουδάκης, ο εκ Καλού Χωριού καταγόμενος Αιδεσιμολ. πρωτ. Γεώργιος Μανδουράρης, ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Σάββα Βοτανικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Αιδεσ. Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Β΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας, και ο Εφημέριος Ενορίας Επάνω Χωριού Αιδεσ. Στυλιανός Γωνιωτάκης.

TOP NEWS