Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου: Ας γίνουμε άνθρωποι του Κυρίου μας και όχι δούλοι κάποιων που μας απομονώνουν από Εκείνον

  • Dogma
Σεραφείμ Δημητρίου

Με προσκεκλημένο τον Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Δημητρίου, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, που ανέπτυξε το θέμα «Ημέρα της Κυριακής. Άραγε, μία ψευδώνυμος ημέρα;», συνεχίστηκαν χθες οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιεί κάθε Κυριακή η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες».

Ο π. Σεραφείμ Δημητρίου ξεκίνησε χρησιμοποιώντας σημεία τής προς Εφεσίους επιστολής τού Αποστόλου Παύλου και περιέπλεξε τον λόγο του γύρω από καταστάσεις οι οποίες κάνουν τους ανθρώπους να απαξιώνουν την ημέρα του Κυρίου, είτε χωρίς να γνωρίζουν την προέλευση του ονόματός της είτε χωρίς να αφιερώνουν σε Εκείνον έστω και λίγο από το χρόνο της Κυριακής για μία προσευχή ή για τη συμμετοχή τους στη Θεία Ευχαριστία.

«Για την Ορθόδοξη Εκκλησία η Κυριακή είναι η ημέρα του Κυρίου μας, καθώς σε Αυτόν οφείλει την ονομασία της. Παρόλα αυτά, και ενώ εμείς, οι Έλληνες, αλλά και οι Ιταλοί αποκαλούμε τη συγκεκριμένη ημέρα με αυτό το όνομα, υπάρχουν κάποιοι άλλοι λαοί που την ονομάζουν ΄΄ημέρα του ήλιου΄΄ ή και κάπως αλλιώς…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο π. Σεραφείμ Δημητρίου.

OMILIA2 OMILIA4

Και συνέχισε: «Σήμερα οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν την ευτυχία και γι’ αυτό το λόγο επιλέγουν διάφορες ασχολίες την Κυριακή, παρά να την αφιερώνουν σε προσευχή προς τον Κύριο. Θέλω να γνωρίζετε πως μόνο μέσα από την επικοινωνία μας με τον Κύριο μπορούμε να βρούμε αυτό που κατανοεί ο καθένας από εμάς ως ευτυχία. Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να γίνουμε άνθρωποι του Κυρίου μας και όχι… δούλοι κάποιων άλλων, που μας δημιουργούν εμπόδια και μας απομονώνουν από την χαρά και την ελπίδα που μόνο ο Ιησούς Χριστός μπορεί να μας προσφέρει απλόχερα».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ τόνισε τα εξής: «Ας στρέψουμε στο Χριστό την προσοχή και την ελπίδα μας, ειδικά τώρα, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Στο χαλασμό της εποχής μας, που σαρώνει και ευτελίζει τα πάντα, γεμίζοντας απελπισία τις ψυχές. Στο Χριστό μας που είναι ο μόνος αξιόπιστος και αδιάψευστος!».

TOP NEWS