Άρχισαν οι εργασίες της Ιεραρχίας – ΦΩΤΟ

  • Dogma

Συνέρχεται από σήμερα έως και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στην Tακτική Σύγκλησή Tης, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου.

Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, υπό του νεωτέρου τη τάξει Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου και αμέσως μετά άρχισαν οι εργασίες της Συνεδριάσεως με εναρκτήρια Ιερά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό. Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, προσφώνησε τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους και αντιφώνησε ο πρώτος τη τάξει Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ. Ακολούθησε η εκλογή της Επιτροπής των Αρχιερέων για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.

Αύριο ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης θα παρουσιάσει Εισήγηση με θέμα: «Το χθες, το σήμερα και το αύριο του τόπου μας: μια εκκλησιαστικοκοινωνική προσέγγιση».
Την Πέμπτη, ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος θα αναγνώσει την Εισήγησή του με θέμα: «Μελετώμενες συνταγματικές αλλαγές και οι θέσεις της Εκκλησίας μας», ενώ την Παρασκευή η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση της κενής Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

TOP NEWS