Αρκαλοχώρι – Τρείς Μητροπολίτες αύριο εγκαινιάζουν το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

  • Dogma
αρκαλοχώρι

Αύριο, Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022, έναν ακριβώς χρόνο από το σεισμό που άλλαξε τη ζωή των κατοίκων του Αρκαλοχωρίου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Προφήτη Ηλία. Πρόκειται για το εκκλησάκι στον λόφο του Αρκαλοχωρίου που αποτελούσε σημείο αναφοράς και πνευματικής ανάπαυσης των Αρκαλοχωριτών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής το οποίο κατέρρευσε από τον σεισμό και στα συντρίμμια του, άφησε την τελευταία του πνοή ένας άνθρωπος, ο Ιάκωβος Τζαγκαράκης.

Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο λόφο του Αρκαλοχωρίου θα εγκαινιάσουν οι Μητροπολίτες, Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος,  Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία ανακατασκευάστηκε  σε χρόνο ρεκόρ, λιγότερο από ένα έτος – και την παραμονή της εορτής του, την Τρίτη 19 Ιουλίου είχε τελεστεί πανηγυρικός εσπερινό και  την Τετάρτη 20 Ιουλίου θεία λειτουργία.

Στην περιοχή σύμφωνα με τον μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, η ανοικοδόμηση του ναού υπήρξε «πνευματικό γεγονός» καθώς «αυτός ο ανθρώπινος πόθος, το πάθος των πιστών του Αρκαλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής, να δουν το σπίτι του Προφήτη Ηλία, στον ομώνυμο λόφο του, εκφράζει την ουράνια και Θεία βούληση για την ορατή ευλογία των ουρανών επί της γης, μέσα από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία» όπως χαρακτηριστικά είχε τονίσει ο κ. Ανδρέας.

 

 

 

TOP NEWS