Αθήνα σε Ερντογάν: Δεν επιδιώκουμε τετελεσμένα – Προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

  • Dogma
ερντογάν

Ψύχραιμα αλλά αποφασιστικά απαντά η Αθήνα στο απειλητικό κρεσέντο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προτάσσοντας το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τον Καταστατικό Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Συγκεκριμένα, διπλωματικές πηγές, χωρίς να αναφέρονται ονομαστικά στον Τούρκο Πρόεδρο, αλλά με αφορμή και τις σημερινές προεκλογικές κορώνες του Ερντογάν από την Αττάλεια, σημείωναν πως «η Ελλάδα προωθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, ασκώντας εξωτερική πολιτική βασισμένη σε κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, με πλήρη σεβασμό στις Αρχές του Καταστατικού Χάρτη  του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών».

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες διπλωματικές πηγές «Η Ελλάδα ουδέποτε επιχείρησε, ούτε επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα.  Αντιθέτως, καταδικάζει  κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας επιλύει τις εκκρεμότητες με τους γείτονες της, όπως με την Ιταλία και την Αίγυπτο, μέσω τις αταλάντευτης εφαρμογής  των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας».

Η Αθήνα δεν παραλείπει πάντως να υπενθυμίσει προς κάθε κατεύθυνση πως «Συνεχίζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Υπενθυμίζεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αττάλεια, επανέλαβε την γνωστή απειλή προς την Ελλάδα να «κάτσει ήσυχα».

«Εκτοξεύσαμε τον Ταϊφούν, η εμβέλειά του είναι στα 561 χιλιόμετρα. Οι Έλληνες χτύπησαν συναγερμό, οι εφημερίδες τους έγραψαν σε τίτλους πως θα χτυπήσουμε την Αθήνα. Να ξέρουν πως αν δεν μπλέξουν με εμάς στο Αιγαίο, τότε δεν θα μπλέξουμε κι εμείς μαζί τους. Όσο δεν ασχολούνται μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα ασχολούμαστε κι εμείς μαζί τους. Έχουμε άλλες δουλειές να κάνουμε», είπε ο Ερντογάν.

Πηγή: newsit.gr

TOP NEWS