Αθώος για την Αστυνομία ο Μόρφου Νεόφυτος για την ομοφοβική … έξαρση!

  • Dogma
μόρφου

Η Αστυνομία δεν εντοπίζει διάπραξη ποινικού αδικήματος, αναφορικά με τις ομοφοβικές δηλώσεις στις οποίες προέβη το Καλοκαίρι κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτος.

Αμφίβολη καθίσταται πλέον η ποινική δίωξη του Μητροπολίτη Μόρφου μετά το αθωωτικό πόρισμα της Αστυνομίας.

Με αυτή την εισήγηση ο φάκελος της υπόθεσης πήρε τον δρόμο για τη Νομική Υπηρεσία, όπου και μελετάται πλέον από τον αρμόδιο  Γενικό Εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Μόρφου Νεόφυτος κλήθηκε τελευταίος να δώσει γραπτή κατάθεση για το ομοφοβικό του ξέσπασμα, το οποίο είχε προκαλέσει μεγάλο σάλο και μαζί αναρίθμητα ευφάνταστα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ποιο ήταν το σκεπτικο της Αστυνομίας

Σύμφωνα με πληροφορίες για το αθωωτικό πόρισμα της Αστυνομίας  συνεκτιμήθηκαν οι επεξηγήσεις που έδωσε ο κ. Νεόφυτος.

Ο Μητροπολίτης λέγεται ότι  υποστήριξε πως οι δηλώσεις του δεν έγιναν στην κύρια ομιλία του, αλλά κατόπιν σχετικού ερωτήματος το οποίο του υποβλήθηκε από το κοινό.

Επίσης, φέρεται να ανέφερε ότι, δεν είπε κάτι άλλο, παρά μόνο αυτό που λέει ο Άγιος Πορφύριος.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης ο Γενικός Εισαγγελέας είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος πλέον, προκειμένου να μελετήσει όλο το υλικό του ανακριτικού φακέλου και να αποφανθεί για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.

Ο ίδιος μπορεί να συμφωνήσει με τους ανακριτές ή να διαφωνήσει ή και να αποφασίσει κάτι άλλο.

Πώς ξεκίνησε η έρευνα  για τον Μητροπολίτη Μόρφου

Η έρευνα είχε ζητηθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Ο κ. Κληρίδης έδωσε οδηγίες για την έναρξη διερεύνησης του ενδεχομένου διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου.

Πιο συγκεκριμένα «για την έναρξη διερεύνησης του ενδεχομένου διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου σε σχέση με ομοφυλοφίλους και συναφή θέματα».

Είχε, φυσικά, προηγηθεί  καταγγελία από τον σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας για Πολυπολιτισμικότητα, Αποδοχή και Σεβασμό στη Διαφορετικότητα, ο οποίος ζητούσε να ερευνηθεί κατά πόσον οι αναφορές του Μόρφου συνιστούν δημόσια ομοφοβική ρητορική μίσους, «αφού, όπως υποστήριξε, με κατασκευασμένα επιχειρήματα υποκινεί και προωθεί τη μισαλλοδοξία προς τη ΛΟΑΤΙ κοινότητα, ενώ παράλληλα προσβάλλει γονείς ομοφυλόφιλων ατόμων και στοχοποιεί κυρίως τις μητέρες αυτών».

Με πληροφορίες από philenews.com

Διαβάστε επίσης: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου παίρνει αποστάσεις από τον Μητροπολίτη Μόρφου

 Κυρήνειας Χρυσόστομος για Μόρφου – Ο κληρικός δεν ανακατατεύεται στις κρεβατοκάμαρες των ζευγαριών

 

TOP NEWS