«Άθως – Επέκεινα των ορίων του Χρόνου» του Μοναχού Γαβριήλ Φιλοθεΐτου

  • Dogma

Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος» και ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας Βόλου, σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης διοργανώνουν από κοινού την Έκθεση φωτογραφίας του Μοναχού Γαβριήλ Φιλοθεΐτου με τίτλο: «Άθως – Επέκεινα των ορίων του Χρόνου».

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Εκθέσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου, θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:30 και εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της πανηγύρεως του Ναού του Αγίου Νεκταρίου της Νέας Ιωνίας Βόλου.

Στην έκθεση παρουσιάζεται το φωτογραφικό έργο του Μοναχού Γαβριήλ Φιλοθεΐτη, ο οποίος αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο στιγμές της καθημερινής ζωής στο Άγιον Όρος, με τεχνική αρτιότητα και ιδιαίτερη καλλιτεχνική ευαισθησία. Μέσα από το υλικό του, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γίνουν κοινωνοί της μοναστικής ζωής και να θαυμάσουν την απλότητα και ταυτοχρόνως το μεγαλείο του Αγίου Όρους. Ο θεατής αυτών των εικόνων δεν νιώθει την αποξένωση που προκαλείται από τη συνάντηση με έναν κόσμο ακατάληπτο, μεταφυσικό. Χωρίς να χάνουν από την πνευματικότητα και την ασκητικότητά τους, οι μορφές του Γαβριήλ είναι προσιτές, πάσχουν, μοχθούν, αναπαύονται, προσεύχονται, χαμογελούν, βρίσκονται κοντά μας.

Η Έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, στους εκθεσιακούς χώρους της Αγιορειτικής Εστίας από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2007, ενώ ακολούθως μεταφέρθηκε στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης, τον Απρίλιο του 2012.

Την επιμέλεια της έκθεσης, έχει ο Αναστάσιος Ντούρος, Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας, ο οποίος θα είναι στα εγκαίνιά της και θα αναλύσει το έργο του Μοναχού Γαβριήλ που εκτίθεται, ενώ το καλωσόρισμα θα γίνει από τον π. Ιωάννη Σωτηρόπουλο, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας Βόλου.

Η έκθεση θα παραμείνει  έως την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, και θα λειτουργεί καθημερινά 14.00 έως 21.00

γαβριήλ

TOP NEWS