«ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ 2017» στις Αφέτες

  • Dogma
παρακλήσεις

Την Τρίτη 1 Αυγούστου ξεκίνησαν  στον Άγιο Νικόλαο Αλμυρού οι «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2017», θεσμός, πλέον, της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Την Τετάρτη 2/8, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις Αφέτες. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στον Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου.

Στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία των Αφετών, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Μουσική εκδήλωση. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Εκπολιτιστικός – Επιμορφωτικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Γυναικών Αφετών Πηλίου «Οι Αφέντρες των Αφετών», πάντοτε με τον  φορέα Πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος».

Η «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ , για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», συνεχίζει και τον φετινό Αύγουστο, σε διαφορετικές περιοχής της επαρχίας μας, την σειρά εξαιρετικών εκδηλώσεων πολιτισμού, με στόχο  να προσθέσει στην ατμόσφαιρα της κατάνυξης του Δεκαπενθήμερου και μια νότα «πολιτιστικής δροσιάς». Έτσι, κατά την φετινή διοργάνωση, επιλέχθηκε το Νότιο Πήλιο να εκπροσωπήσουν οι Αφέτες.

20170802_afet_4 20170802_afet_3

Το παραδοσιακό σχήμα, που το αποτελούσαν οι εξαίρετοι και διακεκριμένοι Μουσικοί, Μαρίνα Μπαρούτα στο τραγούδι, Νίκος Κερασιώτης στο κλαρίνο, Αναστασία Λύτρα, κρουστά και τραγούδι, με την καθοδήγηση του Κώστα Μούτου, που έπαιξε λαούτο και τραγούδησε, παρουσίασε μουσικές και  τραγούδια του λαού μας αφιερωμένα στην Παναγιά. Ο Ηλίας Λιαμής, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, Θεολόγος και Μουσικός, που κατέχει και  την προεδρία της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ο Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας Δημήτριος Καραβασίλης, αναφέρθηκαν στο πνεύμα των ημερών, με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις τους,  καταγράφοντας και παρέχοντας πληροφορίες για τα αφιερωμένα στην Παναγιά τραγούδια κάθε περιοχής της Ελλάδας.

Οι κάτοικοι των Αφετών και οι επισκέπτες της γύρω περιοχής κατέκλισαν την κεντρική πλατεία του χωριού και έμειναν ενθουσιασμένοι από την εκδήλωση. Αξίζει να αναφέρουμε, μεταξύ των παρισταμένων, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Αφετών Τάσο Μαμούχα, την Δημοτική Σύμβουλο Μαρία Παπαβασιλείου, τον πρώην Αντιδήμαρχο Κ. Ντόβα, τον Γεράσιμο Τσιμπλούλη, την κ. Βάσω Αδρύμη, εκ μέρους του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου τις κ.κ. Τράκη Πέτρου και Παπαλοπούλου, τον ηθοποιό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την κ. Τένια Μακρή.

Στο τέλος της Συναυλίας υπήρχε νηστίσιμο φαγητό και ντόπιο κρασί, προσφορά του Συλλόγου «Αφέντρες των Αφετών», που το γεύτηκαν οι παριστάμενοι, παρατείνοντας την παρουσία τους στη δροσόλουστη πλατεία των Αφετών με τα πέντε αιωνόβια πλατάνια.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ