Αυγουστιάτικες παρακλήσεις στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
δημητριάδος

Από τον Άγιο Στέφανο Αλυκών ξεκινούν οι Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Οι Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις, σε συνδυασμό με μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην Παναγία, ένας θεσμός που τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί η Μητρόπολη Δημητριάδος, διά του φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός», θα τελεστούν και φέτος, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, σε διάφορα μέρη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Μάλιστα, θα είναι αφιερωμένες στην ιδιαιτέρα πατρίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, την νήσο Ίμβρο, όπως και η Ναυτική εβδομάδα, που διεξήχθη τον περασμένο Ιούνιο.

Οι Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 1/8 από τον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Αλυκών, όπου, στις 7.30 μ.μ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στην Ακολουθία της Μικράς Παρακλήσεως. Αμέσως μετά, στο προαύλιο του Ναού, μουσικό Παραδοσιακό σχήμα, θα αποδώσει μελωδίες και τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία. Το μουσικό σχήμα απαρτίζουν: Αλεξίου Κωνσταντίνα – τραγούδι, Μεγκές Στράτος – τραγούδι & κρουστά, Γεωργαλιός Ζήσης – κανονάκι, Τίγκας Αχιλλέας – πλαγίαυλος, Δραγάνης Θανάσης – λαούτο.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr

TOP NEWS