Αύριο Κυριακή η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης

  • Dogma
μητρπολίτης πέτρας

Αύριο, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί η εξόδιος Ακολουθία του αοιδίμου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιου, ο οποίος απεβίωσε αιφνιδίως το βράδυ της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου.

Το πένθος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας φέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ενώ τον επικήδειο κατά τη διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας θα εκφωνήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ Ειρηναίος.

Από σήμερα το πρωί, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, έως και το πρωί της Κυριακής ψάλλονται Αρχιερατικά Συλλείτουργα.

Τις εν λόγω αποφάσεις αναφορικά με την τέλεση της εξοδίου Ακολουθίας  του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιου, έλαβε το πρωί της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου  σε έκτακτη σύγκλισή της  η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης.

Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συγκλήθηκε προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της εξόδιου Ακολουθίας και του ενταφιασμού του σεπτού σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.

Θυμίζουμε, πως νωρίτερα είχε αποφασιστεί τοποτηρητής στη χηρεύουσα Μητρόπολη να τοποθετηθεί ο Μητροπολίτης Πέτρας κ.Γεράσιμος.

TOP NEWS