Αύριο το «Ύστατο Χαίρε» στον πρώην Περιστερίου – Σε λαϊκό προσκύνημα η σωρός του

  • Dogma
περιστερίου

Αύριο Σάββατο 09/ 11 στις 12 το μεσημέρι οι πιστοί του Περιστερίου θα πουν το «τελευταίο αντίο» στον Μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Περιστερίου, ο οποίος εκοιμήθη χθες (07/11) σε ηλικία 84 ετών.

Την Εξόδιο Ακολουθία του Κυρού Χρυσοστόμου, θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ απόψε ο Μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης θα τελέσει τρισάγιο και θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης είχε παραιτηθεί πριν από μερικούς μήνες για λόγους υγείας, ενώ εδώ και μερικές μέρες νοσηλευόταν στην εντατική του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου.

 Ποιος ήταν ο Μητροπολίτης πρώην Περιστερίου
Ο Μακαριστός Χρυσόστομος ανέβηκε στον επισκοπικό θρόνο της Μητρόπολης Περιστερίου το 1977, ενώ είχε παραιτηθεί τον περασμένο Μάρτιο για λόγους υγείας.

Ήταν  ένας από τους πλέον χαρισματικούς και προβεβλημένους Ιεράρχες και κατείχε το τιμόνι μιας από τις μεγαλύτερες ενορίες για  41 ολόκληρα χρόνια.

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος (Ζαφείρης) γεννήθηκε στην Άρτα το 1935, ενώ έχει αποφοιτήσει από την  Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης το 1960.

Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και την Γερμανία και είναι Υφηγητής στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Στρασβούργου.

Μάλιστα, έχει διδάξει σε σε διάφορες Θεολογικές Σχολές σε Αμερική, Λίβανο και αλλού.

Το 1960 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1970 Πρεσβύτερος.

Εξελέγη Τιτουλάριος Μητροπολίτης Γαρδικίου το 1976 και ορίσθηκε Διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θέση τήν οποία διατήρησε έως και το 1999.

Χρημάτισε μέλος των Κ. Ε. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.

Το 1977 εξελέγη Μητροπολίτης Περιστερίου.

 

TOP NEWS