Χαλκίδος Χρυσόστομος: Καθήκον των Χριστιανών να μεταλαμπαδεύουμε την αλήθεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας

  • Dogma
χαλκίδος

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και συμμετοχή του Λαού του Θεού εορτάσθηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας Μητρόπολη Χαλκίδος, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 13 Μαρτίου 2022, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Στον Όρθρο της ημέρας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προέστη και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου-Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως, Τιμοθέου Μπαϊμπάκη-Ιεροκήρυκος, Αιμιλιανού Χρήστου-Προϊσταμένου της Ενορίας, του συνεφημερίου του Πρωτοπρεσβ. Αθανασίου Τρίκκα και του Διακ. Ευγενίου Τσάλλα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος, αναφερθείς στην αναστήλωση των αγίων εικόνων και την διδασκαλία της Εκκλησία επ’ αυτού. Επεσήμανε την ανάγκη, εμείς οι χριστιανοί να ζούμε με την ίδια πίστη και καθήκον μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε αυτή την αλήθεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας στους κατοπινούς.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγος Δημήτριος Κωσταρέλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χαλκίδος Αντιπλοίαρχος κ. Κωνσταντίνος Φλουρής, ο Υποδιευθυντής Αστυνομικής Διευθύνσεως Ευβοίας κ. Αναστάσιος Μπαμπαράκος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων κ. Δήμητρα Σακελλαράκη και ο τέως Βουλευτής και Μεγάλος Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων Μητροπολιτών Χαλκίδος και αμέσως μετά έλαβε χώρα η καθιερωμένη Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, πέριξ του Ιερού Ναού.

Μάλιστα, φέτος, με τη συμπλήρωση εκατό ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, λιτανεύθηκαν οι παλαιές ιερές εικόνες που μετέφεραν στη Χαλκίδα Μικρασιάτες Πρόσφυγες και φυλάσσονται στο Σκευοφυλάκειο του Μουσείου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού, τις οποίες λιτάνευσαν μέλη του Συλλόγου Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «Τ’ Αλωνάκι», ενώ στο τέλος της Λιτανείας, κατά την τάξη, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το σχετικό απόσπασμα από το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου.

TOP NEWS