Χαλκίδος Χρυσόστομος: Οι Άγιοι διακονούν με θυσιαστική αγάπη το συνάνθρωπο

  • Dogma
χαλκίδος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ιερούργησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στην περιοχή «Καλαφάτης» Μυκόνου

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ιερούργησε συμπαραστατούμενος από Κληρικούς του Αγίου Όρους και της Μυκόνου, ως και στον Εσπερινό, και συνευχομένου του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ιερούργησε σήμερα το πρωί στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στην περιοχή «Καλαφάτης» της Μυκόνου, με την παρουσία των κτητόρων του Ναού και πολλών πιστών.

Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος εστίασε το λόγο του στη λέξη «θεόφρων» , υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι Άγιοι, όπως και ο σήμερα τιμώμενος Ἀγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, υπήρξαν θεόφρονες, είχαν δηλαδή θείο φρόνημα και έτσι κατόρθωσαν να αγαπούν το Θεό και να διακονούν με θυσιαστική αγάπη το συνάνθρωπο.
Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους φιλαγίους κτήτορες του Παρεκκλησίου και ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία και κάθε παρά Κυρίου ευλογία.

 

 

TOP NEWS