Χαλκίδος Χρυσόστομος: Πρέπει να εξασφαλισθουν αξιοπρεπώς οι εργαζόμενοι της «ΛΑΡΚΟ» – Σύντομα θα βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο

  • Dogma
λάρκο

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Σελεβάκος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ενώσεως Εργαζομένων Εταιρείας «ΛΑΡΚΟ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο, για την παρέμβασή του υπέρ των εργαζομένων στο ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στις 16 Φεβρουαρίου 2022: http://www.imchalkidos.gr/Site/ePost/PostAlone.asp?Lang=0&Rec=4173&Pos=2 εξέθεσε και τα αιτήματα των υπό απόλυση εργαζομένων και των οικογενειών τους για διασφάλιση της συνέχειας της παραγωγικής λειτουργίας και των θέσεων εργασίας της Εταιρείας.

Ο Σεβασμιώτατος άκουσε μετά προσοχής και εστήριξε τους προσελθόντες και τον αγώνα τους, ενώ, αμέσως μετά, παρενέβη με έγγραφό του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «πρέπει να εξασφαλισθούν με αξιοπρεπή τρόπο οι εργαζόμενοι, οι οποίοι, εντός ολίγου, θα ευρεθούν, κυριολεκτικά, στο δρόμο. Να επαναπροσληφθούν από τη νέα διοίκηση όσοι επιλεγούν, οι δε λοιποί να συνταξιοδοτηθούν ή να τους εξασφαλισθεί κανονική εργασία με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές.

Είμαι βέβαιος ότι θα εύρετε την καλύτερη λύση, ώστε να μην αδικηθούν οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους, ούτε να αντιμετωπισθούν ως επαίτες, οι οποίοι θα λαμβάνουν πενιχρά επιδόματα, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι της ευημερίας των αριθμών και των οικονομικών μεγεθών προηγείται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων».

TOP NEWS