Χειροτονία διάκονου από τον Λαρίσης Ιερώνυμο

  • Dogma
χειροτονία

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλου Πέτρου και Παύλου Λαρίσης χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ημέρα κατά την οποία η ενορία τιμά την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Εσφαγμένης.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος τέλεσε της εις Διάκονον Χειροτονία του ευλαβεστάτου κ. Θωμά Τζικακόλια. Πριν τη χειροτονία ο Σεβασμιώτατος με αφορμή το σημερινό Ευαγγέλιο τόνισε ότι πρέπει να πλησιάζουμε τον Χριστό συνειδητά και με επίγνωση. Παρακάλεσε δε τον νέο διάκονο και τους ιερείς όλους, να μην εξοικειωθούν με το Ιερό Βήμα.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το οποίο επιμελήθηκε ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Λαρίσης.

Στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Εσφαγμένης, η οποία κατέληξε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου με δαπάνη της Ενορίας έχει φιλοτεχνηθεί η προτομή του ήρωα της Πίνδου Συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Δαβάκη, τα αποκαλυπτήρια της οποίας πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος.

TOP NEWS