Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Πατρών

  • Dogma
διάκονος

Στις 27 Ιανουαρίου εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, καθ’ ην άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, χειροτονήθηκε Διάκονος στον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, ο Μοναχός Ανδρέας (Θεοδωράτος), αδελφός της Ιεράς και σεβασμίας Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας.

Ο Διάκονος Ανδρέας, πολιτικός μηχανικός και θεολόγος, αφιερώθηκε στο Θεό μετά από μια ωραία και πνευματική μέχρι τώρα πορεία, ως στέλεχος του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, υπεύθυνος των νεανικών ομάδων της Χριστιανικής Στέγης και των Κατασκηνώσεων στη Ρίζα.

διάκονος

Η χειροτονία τελέσθηκε σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, σε ένα κατάμεστο από χιλιάδες ευεσεβών Χριστιανών Ναό του Αγίου Ανδρέου, παρουσία πλειάδος Αρχιερέων, οι οποίοι συλλειτούργησαν επί τη Ιερά Μνήμη του Ιερού Χρυσοστόμου, των τοπικών Αρχών, πλήθους Ιερέων και Μοναχών.

διάκονος

Ο νέος Διάκονος στην συγκινητική προσλαλιά του, ανεφέρθη στην πορεία του μέχρι τώρα και ευχαρίστησε τα πρόσωπα που τον βοήθησαν στην κατά Θεόν πρόοδό του.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, τόνισε την αξία της Ιερωσύνης, ως κλήσεως Θεού και θυσιαστικής προσφοράς της ζωής του Κληρικού για τη δόξα του Θεού και την σωτηρία των ανθρώπων.

διάκονος

Σημείωσε ιδιαιτέρως την προετοιμασία που χρειάζεται γι’ αυτή την στιγμή και εστίασε στην οικογένεια, στο πνευματικό περιβάλλον, στην Εκκλησία, στην πνευματική και μυστηριακή ζωή και στην καθαρότητα του βίου.

διάκονος

Επειδή η Ιερωσύνη είναι Μυστήριο, είπε ο Σεβασμιώτατος, πρέπει ο Κληρικός να έχει βαθειά και αταλάντευτη πίστη στον Θεό και αφού θα κριθή από την ιερατική πορεία και ζωή του, πρέπει να εμφορείται από φόβο Θεού. Τέλος, επειδή η ιερατική πορεία συνιστά μαρτύριο, ο Κληρικός πρέπει να γνωρίζει ότι είναι απαραίτητο το αγωνιστικό φρόνημα και ο αγώνας μέχρις αίματος, αν χρειασθεί για τον εράσμιο Νυμφίο της ψυχής μας, τον Κύριό μας δηλ. και τον άνθρωπο, ο οποίος είναι δημιουργημένος κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Θεού.

διάκονος

Οι χιλιάδες των πιστών, με επικεφαλής τους νέους βροντοφώναξαν το «Άξιος» στον νέο Διάκονο, συνοδεύοντας τον Σεβασμιώτατο στις ευχές του.

TOP NEWS