Χειροτονία διάκονου στην Κύθνο

  • Dogma

Τον ευλαβέστατο Ταξίαρχο (Μ) εν αποστρατεία Γεώργιο Φιλιππαίο χειροτόνησε Διάκονο στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, στη Χώρα της Κύθνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , υπό τις ενθουσιώδεις επευφημίες «ΑΞΙΟΣ» των ευσεβών Κυθνίων, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό.

Ο νεόφυτος Διάκονος στην χειροτονητήριο προσλαλιά του ανεφέρθη στον παιδιόθεν πόθο του για την ιερωσύνη και ευχαρίστησε τους Ιερείς της Κύθνου για την πνευματική καθοδήγησή τους και την οικογένειά του για τη στήριξή της.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε τους δυο Εφημερίους της Κύθνου, οι οποίοι θα αναλάβουν και τη λειτουργική του Κατήχηση, απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «…Απεκδύθης τη λαμπρά στολή του Έλληνος Αξιωματικού και ενεδύθης την αιγλήεσσα αμφίεση του Διακόνου! Απεστρατεύθης από τις τάξεις του ενδόξου Ελληνικού Στρατού και επεστρατεύθης στην τρισένδοξη χορεία του ιερού Κλήρου της Εκκλησίας, που διακονεί το λαό του Θεού και θεραπεύει τις πνευματικές του ανάγκες και τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Καθώς σήμερα, με όσα βλέπουμε, ακούμε και διαπιστώνουμε, η κοινωνία μας τείνει να οδηγηθεί σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, που ανατρέπουν το αξιακό της σύστημα και τις πολυαιώνιες παραδόσεις της, και, όπως φαίνεται, η Εκκλησία αποδεικνύεται και πάλι ότι είναι η μοναδική εγγύηση για το μέλλον της Πατρίδας μας, έχουμε όλοι οι Κληρικοί μεγάλη ευθύνη έναντι του Θεού και των ανθρώπων.
Αναλαμβάνουμε το χρέος να στηρίξουμε και να καθοδηγήσουμε το λαό και να του δώσουμε ελπίδα και εμπιστοσύνη, με την ζωή και το παράδειγμά μας!
Έσο, λοιπόν, έτοιμος να στηρίξεις και να βοηθήσεις τους ανθρώπους με την άγια ζωή και τα καλά σου έργα!»

TOP NEWS