Χειροτονία νέου Διακόνου από τον Μητροπολίτη Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στις δωρεές του Αγίου Πνεύματος, επεσήμανε χαρακτηριστικά προς τον π.Γεώργιο πως «η δωρεά του Θεού θα σε κατακλύσει, θα σε πληρώσει, θα σε γεμίσει» «και ο Παράκλητος θα είναι ο μόνιμος κάτοικος της ταπεινής σου καρδιάς».

Ένας νέος κληρικός προστέθηκε σήμερα Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 στην τοπική μας Εκκλησία, μιας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, προέβη στην εις Διάκονον χειροτονία του κ.Γεωργίου Γκιάτα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καραβά, όπου Ιερούργησε.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στις δωρεές του Αγίου Πνεύματος, επεσήμανε χαρακτηριστικά προς τον π.Γεώργιο πως «η δωρεά του Θεού θα σε κατακλύσει, θα σε πληρώσει, θα σε γεμίσει» «και ο Παράκλητος θα είναι ο μόνιμος κάτοικος της ταπεινής σου καρδιάς».

Μιλώντας για τους Αγίους Αναργύρους οι οποίοι «την δωρεά του Κυρίου την μοίρασαν αφειδώλευτα και με όλη την καρδιά τους σε κάθε άνθρωπο που την είχε ανάγκη», τόνισε πως «αυτή η δωρεά είναι η Χάρις του Ζωοποιού Πνεύματος», «αυτή η δωρεά είναι η υψίστη δυναμική επέμβαση του Θεού στον άνθρωπο και στην δημιουργία και αυτή την δωρεά καλείσαι να την προσλάβεις, να την μεταλαμπαδεύσεις, να την οικειωθείς, να την κάνεις δικό σου έργο, ημέρα τη ημέρα».

«Δεν είσαι αυτόκλητος, αλλά Θεόκλητος, διότι άκουσες τη φωνή του Επισκόπου σου και προσέλαβες το μήνυμα αυτό ως φωνή του ζώντος Θεού», είπε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος. «Ο Κύριος σε κάλεσε. Εκείνος που από την κοιλία της μητρός σου σε προόρισε για αυτή την μοναδική ώρα», είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας παράλληλα πως οι γονείς του, ο μακαριστός πατέρας του Βασίλειος, ο οποίος διακόνησε την Εκκλησία του Χριστού και ως ιεροψάλτης, αλλά και η μητέρα του Μαριάνθη, τον κατήρτισαν και χάρισαν μέσα του τον πόθο της Ιεροσύνης και στον ίδιο και στον κατά σάρκα αδελφό του Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γκιάτα.

Ολοκληρώνοντας τις νουθεσίες του προς τον νέο Διάκονο ο Σεβασμιώτατος του υπενθύμισε ότι καλείτε, μιμούμενος τον Χριστό ο οποίος έπλυνε τους πόδας των μαθητών του, να γίνει διάκονος κάθε ανθρωπίνης υπάρξεως. «Είθε η ζωή σου να είναι πλημμυρισμένη από τη δωρεά του Θεού και ταυτόχρονα να αποβαίνει δωρεά και ευλογία για τους αδελφούς σου», κατέληξε.

Νωρίτερα ο νέος Διάκονος «με αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τον Πανάγαθο Θεό», όπως χαρακτηριστικά είπε, ζήτησε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου και όλων, ώστε το Πανάγιο Πνεύμα να τον ενισχύσει και να τον δυναμώσει στην νέα αυτή πορεία της διακονίας του.

Εξέφρασε προς τον Σεβασμιώτατο την βαθιά του ευγνωμοσύνη «για την αγάπη και το πατρικό ενδιαφέρον που δείξατε προς το πρόσωπό μου από την πρώτη στιγμή», όπως τόνισε, αλλά και προς τον πνευματικό του πατέρα, π.Βασίλειο Τσιμούρη, του οποίου η συμβολή αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για την ζωή του.

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι βρέθηκαν συμπροσευχόμενοι κοντά του αυτή την λαμπρή ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων. «Αφήνω τον εαυτό μου ολόκληρο στα δικά σας χέρια, τα χέρια του δικού μου Επισκόπου, τα χέρια της Εκκλησίας μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτός είναι ο μόνος ασφαλής και βέβαιος δρόμος», είπε καταλήγοντας ο νέος Διάκονος.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

TOP NEWS