Χειροτονία νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Η χειροτονία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο,

Του Αναστασίου Μαρίνη, θεολόγου

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου.

Η χειροτονία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, με τον οποίο συλλειτούργησαν οι Μητροπολιτες Σπάρτης Ευστάθιος, Σύρου Δωρόθεος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Κορίνθου Διονύσιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Φωκιδος Θεόκτιστος, Φθιώτιδος Συμεών και ο Αρχιγραμματέας της Ι. Συνόδου, Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος.

Ο κ. Νικηφόρος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη θέση και το ρόλο του Επισκόπου στη σύγχρονη κοινωνία, από τον οποίον ο κόσμος περιμένει και προσδοκά πολλά, αναμένει τη «λύτρωση» στα πολλά και ποικίλα προβλήματα της καθεμερινότητός του: «Η σύγχυση και η αμφισβήτηση έγιναν γνωρίσματα της εποχής μας. Γύρω μας εκατομμύρια ανθρώπων πληγωμένων, προδομένων, απελπισμένων, υψώνουν απεγνωσμένα τα χέρια τους και ζητούν λύτρωση. Καθώς είναι αφυδατωμένοι μεταφυσικά και έχουν πάρει διαζύγιο από το πνεύμα και, αφού τα έχουν δοκιμάσει όλα, ζητούν πλέον και κάτι άλλο. Στρέφονται με λαχτάρα στην Εκκλησία σαν τη μοναδική ελπίδα που τους μένει και ζητούν τη χαρά και την ειρήνη του Θεού».

Ο κ. Νικηφόρος, ακόμη, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την πατρική του αγάπη, ο οποίος αποτέλεσε και την αφορμή ώστε να αφιερωθεί στο Θεό και την Εκκλησία, καθώς και τους  Μητροπολίτες Κορίνθου και Φαναρίου, αλλά και τον Επίσκοπο Ωρεών, για όσα τού προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια της ιερατικής του διακονίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος, αφού αναφέρθηκε στον μακαριστό μητροπολίτη Γόρτυνος κυρό Ιερεμία, αλλά και στην πίστη και στις θυσίες των κατοίνων της Μητρόπολης για την Ελευθερία και την Πατρίδα, ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη αγαθή ποιμαντορία, και ευόδωση επ᾿ αγαθώ όλων των υψηλών και φιλάρετων στόχων του, για το όλο καλό της μητρόπολης Γόρτυνος.

TOP NEWS