Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στον Άνω Βόλο (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Άνω Βόλου λειτούργησε σήμερα, εορτή του Αγίου Πνεύματος, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους προσκυνητών. Κατά την Θεία Λειτουργία, ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε την εις Πρεβύτερον Χειροτονία του εγγάμου Διακόνου Γεωργίου – Εμμανουήλ Γκόλια, ο οποίος είναι ενταγμένος στην χορεία των αμίσθων Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας. Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος […]

 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Άνω Βόλου λειτούργησε σήμερα, εορτή του Αγίου Πνεύματος, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους προσκυνητών.

Κατά την Θεία Λειτουργία, ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε την εις Πρεβύτερον Χειροτονία του εγγάμου Διακόνου Γεωργίου – Εμμανουήλ Γκόλια, ο οποίος είναι ενταγμένος στην χορεία των αμίσθων Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας. Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «το Άγιο Πνεύμα είναι αυτό που φωτίζει τον κόσμο, που συγκροτεί την Εκκλησία, που θεραπεύει κάθε ασθένεια ψυχής και σώματος και ενεργεί τα Μυστήρια της Εκκλησίας. Είναι η πρόνοια και η αγάπη του Θεού Πατρός».

Ο Μητροπολίτης παρατήρησε ότι σε κάθε Χειροτονία επαναλαμβάνεται η Αποστολική διαδοχή, που ξεκίνησε  «την ημέρα της Πεντηκοστής, όταν οι Απόστολοι δέχθηκαν τον Παράκλητο. Από τότε μέχρι και σήμερα, οι Επίσκοποι παραλάβαμε την διακονία της Διαδοχής, για να χειροτονούμε ιερείς και διακόνους και να συνεχίζεται το Μυστήριο της Εκκλησίας».

Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε την απλότητα του νέου Ιερέως, τον σύνδεσμό του με τον πνευματικό Του Πατέρα και τόνισε την ανάγκη που έχουμε στην εποχή μας από τους Ιερείς μας: «αυτοί συγκροτούν το Σώμα του Χριστού σε κάθε ενορία και προσφέρουν στον λαό μας τον Ίδιο τον Χριστό. Είναι δώρο του Αγίου Πνεύματος η Ιερωσύνη. Εκείνο συμπληρώνει τις ανθρώπινες ατέλειες και αδυναμίες». Κάλεσε δε τον νέο Πρεσβύτερο «να γίνει μια φωτιά που θα ζεσταίνει τις ανθρώπινες καρδιές, να γίνει το υπόδειγμα και ο φάρος, για να οδηγεί τους ανθρώπους στον Χριστό, με απλότητα και αγιότητα βίου. Να μεταλαμπαδεύει τον Λόγο του Θεού, για να κάνει τους ανθρώπους Πνευματικούς, διατηρώντας την ενότητα, που είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος. Αυτό είναι το κατεξοχήν έργο των Κληρικών, να κρατούν ενωμένους τους ανθρώπους με τον Θεό και μεταξύ τους».

Ο νέος Πρεσβύτερος θα τοποθετηθεί Εφημέριος του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω Βόλου.

TOP NEWS