Χειροτονία Πρεσβύτερου στη Μητρόπολη Κερκύρας

  • Dogma
κερκύρας

 Στην γραφική κωμόπολη της Βόρειας Κέρκυρας Επίσκεψη μετέβη το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουλίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, για να τελέσει τη θεία λειτουργία στον παλαιό Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Οδηγητρίας.

Κατά την θεία λειτουργία ο κ. Νεκτάριος χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον π. Νικόλαο Ράντο, έγγαμο, πατέρα ενός παιδιού, ο οποίος θα υπηρετήσει ως εφημέριος στην κωμόπολη. Στην θεία λειτουργία πήρε μέρος ικανός αριθμός κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, δείχνοντας, όπως τόνισε, ο Σεβασμιώτατος, την ενότητα, την αγάπη και τη στήριξη στον νέο κληρικό, ενώ συμμετείχε και η χορωδία της Επισκέψεως, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Κωνσταντίνου Χαλικιόπουλου, αποδίδοντας πολύ όμορφα τους λειτουργικούς ύμνους. Παραβρέθηκαν και ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργος Μαχειμάρης, το τοπικό συμβούλιο και πολλοί πιστοί.

Προσφωνώντας τον χειροτονούμενο ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε τους δύο μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζει ένας «νεόφυτος» στην άμπελο της Εκκλησίας κληρικός. Ο πρώτος είναι η «τύφωση», η υπερηφάνεια εξαιτίας της αίσθησης ότι ο νέος κληρικός έλαβε μία μεγάλη δωρεά και τώρα θα πρέπει να επιβληθεί στους ανθρώπους. Ο δεύτερος είναι η «ολιγωρία», η οποία επέρχεται ως αποτέλεσμα της συνήθειας και της μη ψυχικής και πνευματικής ανανέωσης. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας προέτρεψε τον νέο κληρικό να πορευτεί με απλότητα, υπομονή και αγάπη προς τους ανθρώπους, να στηρίζεται από τους πνευματικούς του πατέρες, αγαπώντας τον Θεό, και να δώσει την μαρτυρία της πίστεως σε μια εποχή στην οποία οι άνθρωποι είναι είτε αδιάφοροι είτε παρασυρμένοι από το κοσμικό πνεύμα. Τέλος, επεσήμανε την διάθεση του νέου κληρικού να ανταποκριθεί στην κλήση του Θεού και εξέφρασε τη χαρά του που, παρότι το πνεύμα των καιρών αντιτίθεται, εντούτοις νέοι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να διακονήσουν τον Θεό και τον άνθρωπο με αυταπάρνηση.

Ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε στο πέρας της λειτουργίας τόσο τον Δήμαρχο και τους τοπικούς άρχοντες, όσο και τους πιστούς να στηρίξουν τον νέο κληρικό, ο οποίος έρχεται να καλύψει ένα κενό πολλών ετών στην ενορία, γεγονός παρήγορο και σημαντικό.

TOP NEWS