Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ζαγορά

  • ΔΟΓΜΑ

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ζαγοράς λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, όπου τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Ιωάννου Τριπύλα, αγρότου, εκ Ζαγοράς, εγγάμου, 37 ετών.

Στην Θεία Λειτουργία τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Εφημέριοι της Ζαγοράς, ενώ συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο και την ζωή των Ιερέων της Ζαγοράς: «είναι αυθεντικοί, χωρίς πολλά λόγια, αλλά με πνεύμα διακονίας. Γι’ αυτό και απ’ αυτούς προκύπτουν καρποί ιερατικής συνειδήσεως. Αυτή είναι η χαρά του Επισκόπου, γιατί νιώθω ότι περιβάλλομαι από ανθρώπους που σ’ αυτή την κρίσιμη εποχή αναδεικνύονται διάκονοι Χριστού, που ενώνουν τον λαό, που ακολουθούν τα ίχνη του Εσταυρωμένου, οδηγώντας τους ανθρώπους στην πίστη της Αναστάσεως, για να την βιώσουν ως εμπειρία ζωής».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε τον νέο Πρεσβύτερο να πάρει στους ώμους του τον Σταυρό του Χριστού, «έχοντας επίγνωση ότι καλείσαι να σώσεις τους αμαρτωλούς, τους μετανοημένους. Να είσαι κοντά στον κάθε άνθρωπο, όποιος κι αν είναι, ό,τι κι αν υπέστη, όσο κι αν η αμαρτία τον έχει αμαυρώσει. Καλείσαι να σπογγίσεις τα δάκρυα, να συγχωρήσεις τις αμαρτίες, να σώσεις τον άνθρωπο, να τον κάνεις και πάλι εικόνα Θεού. Αυτό θα είναι το έργο σου».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος εξήρε την ανιδιοτέλεια του νέου Πρεσβυτέρου, καθώς θα ανήκει στην χορεία των αμίσθων Κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας, συνεχίζοντας τις αγροτικές του δραστηριότητες.

Ο νέος Πρεσβύτερος θα τοποθετηθεί εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πουρίου.

TOP NEWS