Χειροτονία Πρεσβυτέρου στο Μεταξοχώρι Αγιάς

  • Δόγμα

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο στην μνήμη του μακαριστού εφημερίου του χωριού π. Ιωάννου Σαμαρά.

Την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Συμεών Σαμαρά, Αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, τέλεσε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μεταξοχωρίου Αγιάς ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους πιστών. Ο π. Συμεών είναι κατά σάρκα υιός του αειμνήστου Εφημερίου του χωριού π. Ιωάννου Σαμαρά, ο οποίος, προ ημερών, αιφνιδίως έφυγε απ’ αυτή την ζωή.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον μακαριστό π. Ιωάννη, τον οποίο χαρακτήρισε «πιστό και επιβλητικό, σεμνό και λιγομίλητο, που με υπομονή έφερε το βάρος της ανατροφής της πολύτεκνης οικογένειάς του και της διαποίμανσης του ποιμνίου του». Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο δώρο του Θεού, για τον τόπο, που είναι ο υιός του, ο οποίος διαδέχεται τον πατέρα του, εκδηλώνοντας την λαχτάρα του να υπηρετήσει το Θυσιαστήριο. «Η Χάρις του Θεού δεν άφησε ορφανούς τους κατοίκους αυτού του τόπου, μάλιστα, σε μια εποχή που η εξεύρεση Κληρικών γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Είναι το δικό σας παιδί, που γίνεται, πλέον, ο δικός σας πατέρας. Θα συνεχίσει το έργο του πατέρα του, να συγκροτεί το Σώμα του Χριστού, να τελεί την Θεία Ευχαριστία και να προσφέρει τον Χριστό σε όλους».

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για την πρόνοια του Θεού, «ο Οποίος μας προσφέρει αξίους Ιερείς, που ο καθένας, με το δικό του τάλαντο, διακονεί τον λαό του Θεού». Ζήτησε από τον νέο Ιερέα να προχωρήσει με θάρρος, να τελεί εν υπακοή προς τον Γέροντά του και να βρίσκει πάντοτε στο Μοναστήρι του ανάπαυση και απαντοχή.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο στην μνήμη του μακαριστού εφημερίου του χωριού π. Ιωάννου Σαμαρά.

TOP NEWS