Χειροτονία Πρωτοπρεσβύτερου από τον Μητροπολίτη Εδέσσης

  • Dogma
μητροπολίτη εδέσσης

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 η λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Παραλίμνης του Δήμου Πέλλας, τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος της ενορίας π. Νικόλαο Νίκου, χειροτονήθηκε Πρωτοπρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Κατά την προσφώνησή του προς τον π. Νικόλαο ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι με τον τρόπο αυτόν η Εκκλησία εκτιμά και επιβραβεύει την φιλομάθεια και την φιλοπονία του π. Νικολάου, ο οποίος, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανώτατη Θεολογική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, συνέχισε λαμβάνοντας το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην ίδια Σχολή, ενώ συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση έχοντας αναλάβει την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ευχήθηκε στον νέο Πρωτοπρεσβύτερο να προοδεύει πνευματικά εργαζόμενος με ζήλο για το ποίμνιό του

TOP NEWS