Χειροτονήθηκαν οι νέοι Μητροπολίτες Νικοπόλεως και Ιερισσού

  • Dogma

Αντιμέτωποι με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποίμνιό τους, έχουν ήδη έλθει από την πρώτη κιόλας μέρα που έπιασαν «δουλειά» οι νέοι Μητροπολίτες Ιερισσού και Νικοπόλεως κ.κ. Θέοκλητος και  Χρυσόστομος  αντιστοίχως. 

Λουδάρος Ανδρέας

Αντιμέτωποι με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποίμνιό τους, έχουν ήδη έλθει από την πρώτη κιόλας μέρα που έπιασαν «δουλειά» οι νέοι Μητροπολίτες Ιερισσού και Νικοπόλεως κ.κ. Θέοκλητος και Χρυσόστομος αντιστοίχως.

Οι χειροτονίες τους έγιναν το Σαββατοκύριακο με κάθε λαμπρότητα, ένα γεγονός που δεν έμεινε απαρατήρητο ωστόσο ήταν η επιλογή να μην χειροτονηθούν στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι.

Ο μεν κ. Χρυσόστομος χειροτονήθηκε στο ναό του Αγίου Νικολάου Αχαρνών, εκεί όπου δηλαδή ως χθες ήταν προϊστάμενος, αλλά και εκεί όπου είχε κάνει τα πρώτα βήματά του στη ζωή, ο δε κ. Θεόκλητος στην περιοχή όπου υπηρετούσε ως Πρωτοσύγκελλος, στο ναό του Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη.

Ο νέος Μητροπολίτης Νικοπόλεως, έστειλε μήνυμα σεβασμού τόσο προς την Αθήνα όσο και προς την Κωνσταντινούπολη.

Από την πλευρά του, ο έτερος νεοεκλεγείς Ιεράρχης, περισσότερο γλαφυρά αυτός, είπε απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο, «Δαπανάστε και λιώνετε για τον κόσμο που πεινά και διψά πνευματικά», ενώ απευθυνόμενος προς τον το γέροντά του, Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο τον προσφώνησε ως «τον λυγερό κορμό και λεβεντόψυχο μωραϊτικο πλάτανο».

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι δύο νέοι Μητροπολίτες θα παρουσιαστούν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας όπου για την προβλεπόμενη από τον νόμο διαβεβαίωση ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες των ενθρονίσεων.

TOP NEWS