Χιλιάδες αποχαιρέτησαν τον Μητροπολίτη Μαρωνείας

  • Dogma

Χιλιάδες πιστοί της Κομοτηνής αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, αποχαιρέτησαν σήμερα τον Μητροπολίτη Μαρωνείας κυρό Δαμασκηνό που κοιμήθηκε πλήρης ημερών τα ξημερώματα της Τρίτης.

 

 

Της εξοδίου ακολουθίας που τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και συμμετείχαν εκτός του τοποτηρητή Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού ο οποίος εκπροσώπησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, οι Μητροπολίτες, Θεσσαλονίκης, Ηλείας, Σιδηροκάστρου, Κιλκισίου, Ελευθερουπόλεως, Ζιχνών, Ελευθερουπόλεως, Ξάνθης καθώς και ο Αρχιγραμματέας της Ι.Σ. Επίσκοπος Διαυλείας.

 

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

 

Στον επικήδειο εκ μέρους της Ι.Σ. ο Επίσκοπος κ. Γαβριήλ μίλησε για το πολυσύνθετο έργο του εκλειπόντος Ιεράρχη και απαρίθμησε το έργο που άφησε πίσω του ύστερα από 38 χρόνια στο θρόνο της ακριτικής Μητροπόλεως.

 

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου διάβασε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου ο οποίος εκτός των άλλων έγραψε πως ο Δαμασκηνός εκπλήρωσε το καθήκον του στην Εκκλησία και την Πατρίδα.

 

Φορτισμένη ήταν η ομιλία του στενού συνεργάτη του εκλειπόντος, Αρχιμανδρίτη Κωνστάντιου Παναγιωτακόπουλου, Πρωτοσύγκελλου της Ι.Μ. Κομοτηνής.

 

Ο Αρχιμανδρίτης μίλησε για το ήθος του βίου, τη μοναχική του πολιτεία το ταπεινό φρόνημα και την αποστροφή κάθε πολυτέλειας κάνοντας λόγο για χρόνια θυσίας, προσφοράς, ιδρώτα και αίματος.

 

Επικηδείους εκφώνησαν επίσης, ο Υπουργός Εσωτερικών και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

 

Η ταφή πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού.

 

{gallery}53{/gallery}

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ