Χιλιάδες πιστοί και φέτος στην Αγία Μαρίνα της Βόνης

  • Dogma
μαρίνα

Με λαμπρότητα εορτάζεται και φέτος η πανήγυρις της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη.

Ήδη, χιλιάδες είναι οι προσκυνητές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου να προσέρχονται αρκετές ημέρες πριν και μετά την εορτή της 17ης Ιουλίου ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

«Χιλιάδες προσκυνήτες αναμένουμε και φέτος. Ήδη η ροή του κόσμου δηλώνει ότι όσοι προσκυνητές έρχονταν τα προηγούμενα χρόνια, θα έρθουν και φέτος», δηλώνει στο cretapost ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πανηγύρι μοναστηριού στην Κρήτη, όπου κυριολεκτικά χιλιάδες άνθρωποι από ολόκληρο το νησί ξεκινούν πολλές μέρες πριν πεζοί ώστε να φθάσουν την ημέρα της εορτής της και να προσκυνήσουν ευλαβικά τη χάρη της Αγίας Μαρίνας.

agia-marina-voni4agia-marina-voni

«Θεία Λειτουργία στον αύλειο χώρο της Μονής»

Έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας αλλά και μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 που άφησε τις πληγές του και στη Μονή της Βόνης, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το μοναστήρι να υποδεχθεί με μεγαλοπρέπεια τους πιστούς.

«Είμαστε έτοιμοι για την πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας όπου έρχεται πάρα πολύ κόσμος να προσκυνήσει. Η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στον αύλειο χώρο της Μονής με προσκεκλημένους τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Πλάτωνα καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέας.

«Ο ναός έχει πληγεί, όμως η Μονή συνεχίζει κανονικά την λειτουργία της»

Συνεχίζοντας ο Μητροπολίτης της περιοχής στην οποία ανήκει η Μονή της Αγίας Μαρίνας Βόνης αναφέρει ότι ο σεισμός πριν από περίπου δέκα μήνες άφησε και στο μοναστήρι τα καταστροφικά του σημάδια, όπως σε πολλές ενορίες και μονές της περιοχής.

Το έργο που καλείται να φέρει εις πέρας η Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου είναι τεράστιο, πολυδάπανο και χρονοβόρο ωστόσο η διάθεση όλων για σκληρή δουλειά είναι δεδομένη.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «Ο ναός έχει πληγεί από τους σεισμούς και μέχρι την αποκατάσταση του δεν λειτουργείται. Στον αύλειο χώρο της Μονής, αφαιρέσαμε ένα τοίχιο το οποίο ήταν επικίνδυνο και το αποκαταστήσαμε (το ξαναχτίσαμε). Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης του καμπαναριού και του ναού θα ξεκινήσουν μετά την πανηγυρη. Στην επόμενη πανήγυρη, πρώτα ο Θεός, ο ναός θα είναι απολύτως έτοιμος».

agia-marina-voni-2jpgagia-marina-voni3

Πηγή: cretapost.gr

TOP NEWS