Χιλιάδες πιστοί στην Λιτανεία των Αγίων Αναργύρων ομωνύμου Δήμου

  • Dogma
Αγίων Αναργύρων

Χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στην λιτανεία των ιερών λειψάνων και της ιεράς εικόνας των Αγίων Αναργύρων ομωνύμου Δήμου Αττικής.

Εχθές το απόγευμα, μετά τον μεθεόρτιο εσπερινό χοροστατούντος του Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποιήθηκε η λιτανεία των ιερών λειψάνων και την εικόνας των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Την Λιτανεία πλαισίωσαν άγημα στρατού, πρόσκοποι, η φιλαρμονική του δήμου και χιλιάδες προσκυνητές.

unnamed (4) unnamed (5) unnamed (6) unnamed (9) unnamed (10) unnamed (11) unnamed (12) unnamed (13)

Ο τελετάρχης Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, εφημέριος του ναού, ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές για την καλή συνεργασία στις φιλανθρωπικές και πολιτιστικές δράσεις και όχι μόνο, καθώς και τον κλήρο και λαό για τη στήριξή τους στην διοργάνωση της ιεράς πανηγύρεως. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής για την παρουσία και την αγάπη του και τον κάλεσε να μεταφέρει στον Αρχιεπίσκοπο τις ευχαριστίες τους.

unnamed (14) unnamed (15) unnamed (16) unnamed (17)

unnamed

IMG_0993 IMG_0997

Ο Επίσκοπος Θεσπιών ευχαρίστησε τον Θεό και τους Αγίους Αναργύρους που τον αξίωσαν, όπως είπε, να χοροστατήσει στον εσπερινό και ευχήθηκε «οι Άγιοι να μας προστατέψουν από την ασθένεια του διχασμού και των αντιπαραθέσεων. Δεν υπάρχει χειρότερη από αυτή» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «ο μόνος που μπορεί να μας ενώσει είναι ο Χριστός. Να μείνουμε ενωμένοι, μονιασμένοι. Να μην αφήσουμε τίποτε να μας χωρίσει».  Επεσήμανε, επίσης, ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει πως αυτήν την πατρίδα την κράτησε ενωμένη η Εκκλησία, ο Αρχιεπίσκοπος που δεν άφησε κανέναν χωρίς γιατρό, χωρίς φάρμακα. Δεν άφησε κανέναν πεινασμένο. Κράτησε την πατρίδα ενωμένη. Ανέφερε, ακόμη, ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ να φύγει ο προσδιορισμός «Αγίων» μπροστά από την ονομασία του Δήμου.

unnamed (18)

φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

TOP NEWS