Η Χορωδία της Μητροπόλεως Δημητριάδος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

  • Dogma
θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 18/11, το τμήμα της Παραδοσιακής Χορωδίας της Μητροπόλεως Δημητριάδος θα εκπροσωπήσει την Τοπική Εκκλησία στο 8ο Φεστιβάλ Μουσικής, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών και Χορωδιών Ελλάδος, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τίτλο «Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών και Χορωδιών πάει…. Μέγαρο!!!».

Οι Εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης», το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19/11 και θα συμμετάσχουν πάνω από 50 σύνολα Πολυφωνικής Χορωδιακής, καθώς και Ορχηστρικής Μουσικής, από την  Ελλάδα κα το Εξωτερικό.

Η Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος θα εμφανιστεί στις 11π.μ. του Σαββάτου 18/11, στην 8η θέση.

Την Μεικτή Παραδοσιακή Χορωδία μας στελεχώνει ένα άρτιο σύνολο 60 Χορωδών, που θα παρουσιάσει πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα από την Ιωνία, τη Θράκη και άλλες περιοχές, με τη συνοδεία των εκλεκτών μουσικών Θανάση Δραγάνη στο λαούτο και Ζήση Γεωργαλιό στο κανονάκι. Την Διδασκαλία και Διεύθυνση της Χορωδίας έχει η κ. Μαριάννα Σαμαρτζή.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ