Η Χορωδία του Ναού Φανερωμένης Χολαργού στη Ρωσία

  • Dogma
Ρωσία

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού με έδρα τη Μόσχα (Κ.Ε.Π.) ενημερώνει για δύο μοναδικές συναυλίες της βυζαντινής εκκλησιαστικής και παραδοσιακής μουσικής, της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, υπό τον Πρωτοψάλτη του Ναού και Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Γεώργιο Χατζηχρόνογλου, στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι συναυλίες τελούν υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα, του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Αγία Πετρούπολη και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στα πλαίσια του Αφιερωματικού Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018.
Οι συναυλίες στη Ρωσία της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη:

Στη Μόσχα – την Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018, ώρα 19.00, στην Καθεδρική Αίθουσα Τελετών του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου του Αγίου Τύχωνος στη Μόσχα, επί της οδού: 6, Likhov per., str.1.
Στην Αγία Πετρούπολη – την Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018, ώρα 19.00, στο Ναό της Θεοτόκου, επί της οδού: 1, Mirgorodskaya str.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

H Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη συνεδρίασή της στις 10 Μαΐου 2018, ενέκρινε την επίσημη συμμετοχή εκπροσώπων της στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα διοργανωθούν στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, από τις 2 έως τις 7 Ιουνίου 2018, συμμετέχοντας και στις συναυλίες της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών.

Την ενορία της Φανερωμένης θα εκπροσωπήσει ο Αρχιμανδρίτης Συνέσιος Βικτωράτος, Εφημέριος του Ναού, ο οποίος κατά την περίοδο αυτή παρακολουθεί μαθήματα μεταπτυχιακών σπουδών στη Μόσχα και έχει ενεργώς συμμετάσχει στην προετοιμασία των εκδηλώσεων.

557_

559__

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ