Χοροστασίες Πέτρας Γερασίμου

  • Dogma
πέτρας

Για τη συμπλήρωση τριών ετών από τα εγκαίνια του νέου καθολικού της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών, ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε την Κυριακή 24 Ιουλίου (Στ΄ Ματθαίου) στον νέο λατρευτικό χώρο της Ιεράς Μονής που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Αγίων ενδόξων Μυροφόρων Γυναικών.

Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Μητροπολίτου Πέτρας κ. Γερασίμου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε το εσπέρας της ίδιας ημέρας στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Πισκοπιανού, επί τη Εορτή της Κοιμήσεως της μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Παρέστησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης και ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ιωάννης Σέγκος.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 25 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Τζερμιάδων.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε επί τη Εορτή της Αγίας Παρασκευής, στον φερώνυμο Ιερό Ναό που ευρίσκεται στο Καμινάκι Οροπεδίου Λασιθίου.

Προ της απολύσεως πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της θαυματουργού εικόνας και τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής, πέριξ του χωρίου.

Την Τρίτη 26 Ιουλίου, μνήμη της Αγίας Παρασκευής, τελέστηκε κατά την δέουσα εκκλησιαστική τάξη στον σπηλαιώδη Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λιμένος Χερσονήσου, η Ακολουθία της Εκπλύσεως της Αγίας Τραπέζης ένεκα της ανακαινίσεως αυτού και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Ποιμενάρχου Πέτρας κ. Γερασίμου.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Σέγκος και Αντιδήμαρχοι του Δήμου Χερσονήσου, η Λιμενάρχης της περιοχής Χερσονήσου κα Αθανασία Περισυνάκη, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών και φορέων του τόπου.

Το εσπέρας της Τρίτης 26 Ιουλίου ο Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος μετέβη για ακόμη μία φορά μαζί με χιλιάδες προσκυνητές στην μαρτυρική νησίδα της Σπιναλόγκας, όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη Εορτή του Αγίου  Παντελεήμονος. Κατά την διάρκεια του εσπερινού τέθηκε προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Τετάρτη 27 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Λαγού Οροπεδίου Λασιθίου.

TOP NEWS