Χριστούγεννα 2021 – Η Εκκλησία απέδειξε οτι προστατεύει τους πιστούς στους ναούς

  • Dogma

Αυτά τα Χριστούγεννα η Εκκλησία έδειξε τον δρόμο. Χιλιάδες πιστοί σε όλη τη χώρα  τήρησαν τα μέτρα. Πειθάρχησαν στα μέτρα απαντώντας με τον πιο ουσιαστικό τρόπο σε όλους όσοι όλες αυτές τις μέρες  την «πυροβολούσαν» εξισώνοντάς την με άλλους χώρους.

Παραφωνίες δεν καταγράφηκαν με τη συντριπτική πλειοψηφία των μητροπολιτών να  επιμένουν και να επιβάλουν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα εντός των ναών ξεπερνώντας τον συνωστισμό με διπλές Θείες Λειτουργίες  ακόμη και με τηλεφωνικές κρατήσεις  στα  Ιωάννινα.

Η στάση αυτή της Εκκλησίας ήρθε να διαψεύσει όλους τους «δύσπιστους», οι οποίοι ήθελαν κλειστούς ναούς, αλλά και πιο σκληρά μέτρα για κληρικούς και ιερείς.Την ίδια στιγμή όμως επιστήμονες δεν σεβάστηκαν αυτή την προσπάθεια  και με αναρτήσεις χλεύασαν την Παναγία προκαλώντας  την άμεση σφοδρή απάντηση της Ιεράς Συνόδου, την οργή του συνόλου των  μητροπολιτών, αλλά και των πιστών που είδαν για μια ακόμη φορά η Εκκλησία να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης συγκεκριμένων «ειδικών».

Ανεξάρτητα από αυτά και στην Ελλάδα δια του Αρχιεπισκόπου και σε όλο τον κόσμο οι επικεφαλής των Εκκλησιών δεν παρέβλεψαν το πρόβλημα του κορωνοϊού καλώντας τους πιστούς να εμβολιαστούν και να πειθαρχούν στις προτάσεις των επιστημόνων.

Στον αντίποδα σε πολλές χώρες  πολλοί Χριστιανοί κάτω από συνθήκες απαγόρευσης γιόρτασαν τα Χριστούγεννα  στέλνοντας μηνύματα αυταπάρνησης σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες από αυτές που ζούμε σε πολλές χώρες του δυτικού πολιτισμού.

Πέρα από τον κορωνοϊό και τα άλλα προβλήματα ,το σύνολο των μητροπόλεων συνέβαλε τα μέγιστα  για να μη μείνει κανείς χωρίς  φαγητό αυτές τις μέρες. Ενώ πολλοί  βρέθηκαν δίπλα τους ασθενείς με covid-19 με κάθε τρόπο. Όπως ο μητροπολίτης Σύρου ο  οποίος φόρεσε την ειδική στολή των γιατρών  μπήκε στις ΜΕΘ και ευχήθηκε στους   ασθενείς καλή ανάρρωση.Η κίνηση αυτή του κ.Δωρόθεου ανέδειξε παράλληλα και το μέγα πρόβλημα για όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι απομονωμένοι από  τους δικούς τους ανθρώπους βιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο τις συνέπειες της πανδημίας .

Και αυτά τα Χριστούγεννα οι πιστοί είτε  προσφέροντας χρήματα είτε τρόφιμα άνοιξαν και πάλι έναν κύκλο συμπαράστασης προς κάθε εμπερίστατο συνδράμοντας το έργο Ιεραρχών και ιερέων σε όλη τη χώρα. Εκατοντάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού διατέθηκαν, ενώ πολλές οικογένειες μοιράστηκαν δέματα με τρόφιμα και παιχνίδια.

Φωτογραφία αρχείου: Μητρόπολη Αθηνών – Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS