Χριστούγεννα στο κατάλευκο Άγιο Όρος!

  • Dogma
όρος

Οι πυκνές χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών, έντυσαν στα λευκά το Άγιο Όρος, δημιουργώντας ένας εκπληκτικής ομορφιάς τοπίο. Μάλιστα, σε αρκετές περιοχές της Αθωνικής Χερσονήσου το χιόνι έφτασε ακόμη και το ένα μέτρο, αποκλείοντας την πρόσβαση σε αρκετές Μονές και Σκήτες.

Ωστόσο, η επέλαση του χιονιά δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει πολλούς προσκυνητές να γίνουν κοινωνοί της μοναδικής κατανυκτικής ατμόσφαιρας στο Άγιο Όρος.

Με την καλούμενη θρησκευτική ευλάβεια και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, τελέστηκε η ολονύκτια αγρπνία για την εορτή των Χριστουγέννων στο κατάλευκο Περιβόλι της Παναγίας.  Παρών, φυσικά, στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Στην πανηγυρική τράπεζα που ακολούθησε, ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ μίλησε με λόγι θερμά για το νόημα των Χριστουγέννων, τονίζοντας ότι  ο Θεός έγινε άνθρωπος για να κάνει τον άνθρωπο κατά Χάριν θεό.

Στην αντιφώνησή του, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Γέροντα Εφραίμ για την ευκαιρία που του δόθηκε να εορτάσει για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα, στο Άγιο Όρος και τη Μονή Βατοπεδίου, ενώ παράλληλα σημείωσε την εξαιρετική πνευματική προσφορά της Αθωνικής Χερονήσου στα χρόνια της κρίσης.

Διαβάστε επίσης: Εκπληκτικό θέαμα: Τα χιονισμένα Μετέωρα από ψηλά!

TOP NEWS