Χριστούγεννα στον Άγιο Αχίλλιο

  • Dogma
αχίλλιο

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της Μητρόπολης Λαρίσης εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στον Άγιο Αχίλλιο.

 

Από τον Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Αχιλλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος κάλεσε τους πιστούς Χριστιανούς να αφήσουν ό,τι ανήκει στον παρόντα κόσμο και να «επαρθούν ενθέως», ώστε να αντικρύσουν «συγκατάβασιν Θεϊκήν άνωθεν εν Βηθλεέμ εμφανώς», όπως τονίζει ο ιερός υμνωδός και ακόμη τους προέτρεψε εν αγάπη πολλή να σκεφθούν και τον πονεμένο συνάνθρωπό μας, που είναι η εικόνα του Θεού.

Μετά το Κοινωνικό της ημέρας και όλους τους εορτίους ύμνους, που εψάλησαν θαυμασίως υπό του

Μουσικολογιωτάτου Διδασκάλου, Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ. Κυριαζή Δασκαλούδη και των μαθητών του, αναγνώσθηκε από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολεως, π. Αχίλλιο το εορταστικό μήνυμα του Μητροπολίτου, στο οποίο έκανε λόγο για το Μυστήριο της Σαρκώσεως του Θεού και Λόγου και πώς πρέπει να το βιώνουμε όλοι εμείς οι ταλαιπωρημένοι από τις θλίψεις και τις δοκιμασίες του κόσμου αυτού.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε σε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα και στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, να έχουν αναφαίρετη στην καρδιά τους την χαρά της Ενανθρωπήσεως και την πληρότητα της Θείας του Κυρίου Επιφανείας και Επισκέψεως.

αχίλλιο Xristougenna_2017-1 Xristougenna_2017-3 Xristougenna_2017-4 Xristougenna_2017-6

TOP NEWS