Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στη Μητρόπολη Χαλκίδος

  • Dogma
χριστουγεννιάτικη

Προεόρτια εκδήλωση με τον τίτλο «Χριστός Γεννέθεν, Χαρά στον Κόσμο», για την επικείμενη εορτή της Γεννήσεως του Χριστού διοργάνωσε το Καλλιτεχνικό Ωδείο «Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός» της Γυμνού, την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας, παρουσία του Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη, Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, του Αντιδημάρχου κ. Γεωργίου Παρασκευά, του Περιφερειακού Σύμβουλου Ιατρού κ. Δημητρίου Αργύρη και συμμετοχή πολλών πιστών, που συμμετείχαν στο κάλεσμα της Ενορίας.

Ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμουζης, ο οποίος είχε την κεντρική εόρτια Ομιλία, επικεντρώθηκε στο νόημα και το βάθος της μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων, τονίζοντας τη μεγαλοσύνη και συνάμα την άκρα ταπείνωση του Θεού Λόγου για τη σωτηρία του ανθρώπου, μετέφερε δε σε όλους και τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Την εκδήλωση κόσμησε το κατηχητικό σχολείο της ενορίας με τις γλυκές και μελωδικές φωνές των παιδιών, και η παραδοσιακή χορωδία του Καλλιτεχνικού Ωδείου με  τους μαθητές και μαθήτριες, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμ. Ρωμανού Μπασινά, Διευθυντού του Ωδείου και αμίσθου Εφημέριου του Ιερού Ναού.

Η χορωδία απέδωσε με αριστουργηματική δεινότητα παραδοσιακά τραγούδια, τροπάρια και ύμνους της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Γεννήσεως του Χριστού, ενώ ο π. Ρωμανός παρουσίασε καταλλήλως τα ψαλλόμενα και τα τραγούδια, από νοηματικής και μουσικολογικής πλευράς.

Ο Αρχιμ. Ιωάννης μετά την λήξη της εκδήλωσης, με θερμούς λόγους συνεχάρη τους συμμετέχοντες και συντονιστές και συνεχάρη ιδιαιτέρως τον π. Ρωμανό για την πρωτοβουλία πραγματοποιήσεως της Εκδηλώσεως, μετά το πέρας της οποίας ακολούθησε κέρασμα από τις κυρίες της Ενορίας προς όλους τους παρευρεθέντες.

Ανταπόκριση – Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ