Χριστουγεννιατική εκδήλωση στη Μητρόπολη Μαρωνείας

  • Dogma
χριστουγεννιάτικη

Το απόγευμα της Κυριακής, 18ης Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα του Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής επραγματοποιήθη η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσις της Ιεράς Μητροπόλεως με την ευλογίαν και παρουσίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, ως και την παρουσίαν του Δημάρχου, των Στρατιωτικών Αρχών, του Αστυνομικού Διευθυντού και λοιπών Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους θεατών που παρακολούθησαν την εορτήν με θέμα: «Μυστήριον ξένον και παράδοξον».

Κατά τη διάρκειαν της εορτής ανεγνώσθη η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου με το μήνυμα της εορτής, απόσπασμα της Ευαγγελικής περικοπής της Κυριακής προ της Χριστού Γεννήσεως, και εν συνεχεία παρουσιάστηκαν δραματοποιημένοι μονόλογοι, αποσπάσματα του Ακαθίστου Ύμνου, Πατερικοί Λόγοι, ενώ ενδιάμεσα ακούγονταν μουσικά άσματα διακεκριμμένων καλλιτεχνών, που απέδωσαν μαθητές της Σύγχρονης Μουσικής Σχολής «Θράκες» με την διεύθυνσιν της καθηγητρίας Δεσποίνης Λεωντζάκου.

Κατακλείοντας την εκδήλωσιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τους συντελεστάς της εορτής, τα μέλη της Σύγχρονης Μουσικής Σχολής «Θράκες», την θεατρικήν ομάδαν της Ιεράς Μητροπόλεως, τις επιμελήτριες των κειμένων, τον σκηνοθέτην, αλλά και το πλήθος των προσελθόντων και παρακολουθησάντων τα δρώμενα, και ευχήθηκε να μη μείνωμεν ξένοι προς τον σαρκωθέντα Λόγον, αλλά να προσεγγίσωμεν με πίστιν το Μυστήριον!

 

TOP NEWS