Χριστουγεννιάτικη εορτή για την τρίτη ηλικία στη Μητρόπολη Χαλκίδος

  • Dogma

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 το απόγευμα στο χώρο του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η καθιερωμένη από ετών Χριστουγεννιάτικη Εορτή, αφιερωμένη στους απόμαχους γέροντες της Χαλκίδας. Μια ζεστή και άρτια οργανωμένη εκδήλωση με συντελεστές απόλυτα εναρμονισμένους στο έργο του Ιδρύματος.

Την εορτή τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο και Πρόεδρος του Ιδρύματος.

Στην είσοδο του Γηροκοεμίου υποδέχθηκαν το Σεβασμιώτατο οι Αρχιμανδρίτες Συμεών Ηλιοδρομίτης – Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και Διευθυντής Γηροκομείου, Ιάκωβος Φραγκιαδάκης – Εφημέριος του Γηροκομείου και Αιμιλιανός Χρήστου -Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, μαζί με μέλη του Δ. Σ. του Ιδρύματος.

Την εορτή άνοιξε με την εισαγωγική προσφώνηση του ο π. Συμεών Ηλιοδρομίτης και αναφέρθηκε στο έργο προσφοράς του Γηροκομείου, το οποίο είναι άλλη μια έκφανση της ποιμαντικής μέριμνας της Τοπικής Εκκλησίας, υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, τον οποίον, μάλιστα, ο π. Συμεών ευχαρίστησε για το δώρο της ιερωσύνης, που του χάρισε πριν 10 χρόνια, και την εμπιστοσύνη και την στήριξη του στο έργο της διευθύνσεως του Γηροκομείου.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, κάνοντας αναφορά στην ιστορία, στην προσφορά αλλά και στις ανάγκες του Γηροκομείου, για το οποίο σήμερα φροντίζουν τα μέλη του Δ.Σ., ο Διευθυντής π. Συμεών αλλά και το φιλότιμο ενδιαφέρον τόσο του προσωπικού, όσο και των εθελοντών, δωρητών και όλων των πιστών που με τον οβολό τους, το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας συνεχίζει να θεραπεύει τις ανθρώπινες ανάγκες.

Την εκδήλωση λάμπρυναν με κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια η χορωδία του 4ου ΚΑΠΗ υπό τη διεύθυνση της κυρίας Άννας Μανώλη, η μουσική Σχολή «Χρόνης Αηδονίδης» και η Χορωδία «De profundis» υπό τη διεύθυνση του κυρίου Ελευθερίου Πνευματικού, ενώ συμμετείχαν οι μουσικοί Λάμπρος Πνευματικός στο βιολί, Δημήτρης Ζαχαρής στο κλαρίνο, Άγγελος Κυριάκος στα κρουστά, Σπυριδούλα Ζαχαρή στο σαντούρι και Χάρης Παπανικολάου στο ούτι.

Ο χώρος του Γηροκομείου από πολύ νωρίς ήταν ασφυκτικά γεμάτος, αφού η προσέλευση των Χαλκιδέων στην Εορτή αλλά και η ανταπόκριση τους στο Φιλανθρωπικό Bazaar ήταν συγκινητικά μεγάλη, κάτι που αποδεικνύει ότι οι κάτοικοι της Πόλεώς μας σέβονται τους ανθρώπους που μας έφεραν στη ζωή και τιμούν και συντρέχουν το έργο του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ