Χριστουγεννιάτικη Βεγγέρα από την Ι.Μ. Δοχειαρίου Αγίου Όρους

  • Dogma
αγίου

Μία υπέροχη και ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη αποσπερίδα πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους.

Βραδιά Χριστουγέννων με το Παλαιό ημερολόγιο του Αγίου Όρους και μετά την κατανυκτική αγρυπνία με την οποία τιμήθηκε η κατά σάρκα Γέννησις του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Μοναχοί και Προσκυνητές συγκεντρώθηκαν στο χώρο υποδοχής του ηγουμενείου για να χαρούν και να υμνήσουν με το δικό τους ξεχωριστό Δοχειαρίτικο τρόπο τη Δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης.

Πρωταγωνιστής στην πνευματική αυτή χαρμόσυνη συντροφιά ο Σεβάσμιος και πολύ αγαπητός Καθηγούμενος Γέροντας Γρηγόριος, ο οποίος ανοίγοντας για μία ακόμη φορά την καρδιά του, μίλησε για τα οφέλη της υπακοής αναφέροντας και παραδείγματα από τη ζωή του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε θαυμαστές επεμβάσεις της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στη ζωή των ανθρώπων.

Εψαλλαν και τραγούδησαν για το Γέροντά τους
Από την ξεχωριστή αυτή βραδιά δεν μπορούσαν να λείψουν τα κάλαντα και τα παραδοσιακά τραγούδια τα οποία έψαλλαν και τραγούδησαν με πολύ αγάπη στο Γέροντά τους Μοναχοί και Λαϊκοί σε διάφορες γλώσσες. Έλληνες, Ρώσοι και Ρουμάνοι δημιούργησαν με τα ακούσματα και τις διηγήσεις τους μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα κάτι που συγκίνησε το Γέροντα Γρηγόριο καθώς και όλους τους συμμετέχοντες. Η εικόνα του βίντεο που ακολουθεί και για το οποίο φρόντισε ο πιστός Δοχειαρίτης Σπύρος Θεοφυλάτος μας μεταφέρει στην ειδυλλιακή Δοχειαρίτικη Χριστουγεννιάτικη Βεγγέρα, η οποία έκλεισε με το τροπάριο της Γεννήσεως και την ευχή του Γέροντα »Και του Χρόνου με περισσότερα και αληθινά δώρα στο Χριστό από τη ζωή μας».

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο:

TOP NEWS