Δ Κατανυκτικός εσπερινός από τον Νέας Ιωνίας Γαβριήλ

  • Dogma
νέας ιωνίας

Στον Δ’ Κατανυκτικό εσπερινό στη Νέα Χαλκηδόνα χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.

Με κατάνυξη και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε το εσπέρας της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως (Γ΄ Νηστειών), 19 Μαρτίου 2023, ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Στο πλαίσιο των ομιλιών που αναπτύσσει κατά την διάρκεια των Κατανυκτικών Εσπερινών με θέμα: «Η ευχή του Αγίου Εφραίμ: ερμηνεία κατά την πατερική παράδοση», ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας , αναφέρθηκε στην ικετευτική παράκληση από τον Άγιο Εφραίμ προς τον Θεό για την απόκτηση των τεσσάρων πολύτιμων αρετών, ήτοι της «σωφροσύνης, της ταπεινοφροσύνης, της υπομονής και της αγάπης», οι οποίες δεν εμφανίζονται στην ευχή ως ανθρώπινο κατόρθωμα, αλλά σαν θείες δωρεές και ως καρπός της χάριτος του Θεού, που ησυχάζουν τον έσω άνθρωπο και τον συμμαζεύουν από την αφροσύνη, τη φιλαυτία και τον εγωισμό.

Μετά το πέρας της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους υγεία και δύναμη για το υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

 

TOP NEWS